Logo Hof van Twente
Bestemmingsplan ‘Delden-Noord, herziening Peperkampweg’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

  • op 17 december 2013 het bestemmingsplan “Delden-Noord, herziening Peperkampweg” gewijzigd is vastgesteld;

  • op 28 januari 2014 een omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een appartementencomplex, het plaatsen van een erfafscheiding en het aanleggen van drie uitritten (1 x ter hoogte van het Bloemendaal, 1 x tegenover Peperkampweg 27 en 1x tegenover Nieuwstraat 2) op het adres Peperkampweg 28 en 30 in Delden.

Coördinatie

Bovengenoemde besluiten worden overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 19 maart 2013 op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en bekend gemaakt.

Het plan.

Aan de Peperkampweg in Delden ligt een locatie waar vroeger de brandweer en de gemeentewerf waren gevestigd. Verder is er sprake van een gebouw met een kantoorfunctie en een appartementencomplex. De initiatiefnemer Stichting Wonen Delden is voornemens deze bestaande bebouwing te slopen en ter plaatse 53 appartementen op te richten. Genoemd bestemmingsplan is opgesteld om deze ontwikkeling planologisch mogelijk te maken. Voor de beoogde nieuwbouw heeft Stichting Wonen Delden een omgevingsvergunning aangevraagd. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om bovengenoemde procedures gelijktijdig te doorlopen.

Inzage.

Met ingang van 30 januari 2014 ligt gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

  • Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Delden-Noord, herziening Peperkampweg.”.

  • Tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn acht zienswijzen ingediend die hebben geleid tot aanpassing van het plan. Daarnaast is één ambtshalve wijziging doorgevoerd. Het bestemmingsplan is dan ook gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn doorgevoerd, staan omschreven in de "Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

  • De omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementencomplex, het plaatsen van een erfafscheiding en het aanleggen van drie uitritten (1 x ter hoogte van het Bloemendaal, 1 x tegenover Peperkampweg 27 en 1x tegenover Nieuwstraat 2) op het adres Peperkampweg 28 en 30 en aan de Nieuwstraat in Delden.

Alle stukken met bijbehorende bijlagen zijn in te zien:

  • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor;

  • op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is bovendien digitaal in te zien via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.BPSDxPeperkamp2010-VS20.

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BPSDxPeperkamp2010-/NL.IMRO.1735.BPSDxPeperkamp2010-VS20.

Reageren.

Op grond van artikel 8.3 lid 1 Wet ruimtelijke ordening worden voornoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

Gedurende de inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

29 januari 2014.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, H.A.M. Nauta-van Moorsel

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven