Logo Baarn
Ontwerp van het wijzigingsplan ‘Natuurontwikkeling nabij Eem’, Baarn

Ter inzage legging met inspraakavond op 27 februari 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 31 januari 2014 tot en met donderdag 13 maart 2014 het ontwerp van het wijzigingsplan “Natuurontwikkeling nabij Eem” voor een ieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op twee in de gemeente Baarn gelegen uiterwaarden langs de Eem (Bruggematen en Wolkenberg). De uiterwaard Bruggematen ligt ten noorden van Rijksweg A1, oostelijk van de Eem en ter hoogte van het Ocrieteiland. Wolkenberg ligt ten zuiden van Rijksweg A1, ook oostelijk van de Eem en gelegen tegenover de oostelijke bebouwingsrand (Eemdal) van Baarn.

Vigerend bestemmingsplan

Voor het plangebied geldt het bestemmingsplan “Landelijk Gebied”. In dit bestemmingplan zijn de gronden bestemd als “Agrarisch met landschappelijke en natuurlijke waarden”. In dit bestemmingsplan is voor beide gebieden een wijzigingsbevoegdheid voor het college van burgemeester en wethouders opgenomen voor een omschakeling van de bestemming “Agrarisch met landschappelijke en natuurlijke waarden” naar natuur.

Inhoud wijzigingsplan

Dit wijzigingsplan bevat de juridisch planologische regeling die de wijziging van de agrarische gronden naar natuur en bos mogelijk maakt in de uiterwaarden van Bruggematen en Wolkenberg. Met deze wijziging wordt het mogelijk gemaakt om te komen tot natuurontwikkeling in beide uiterwaarden.

Ter inzage

Het ontwerp van het wijzigingsplan “Natuurontwikkeling nabij Eem” met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het ontwerpplan op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het ontwerp van het wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.WP0041-OW01). De directe link hiervoor is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.WP0041-OW01.

Inspraakavond op donderdag 27 februari 2014

Donderdagavond 27 februari 2014 zal in het gemeentehuis van Baarn, ingang Laanstraat een inspraakavond over dit ontwerpwijzigingsplan gehouden worden. U bent van harte welkom. Aanvang is 19.30 uur.

Op deze avond zal het ontwerpplan worden toegelicht. Daarnaast wordt met kaarten het inrichtingsplan getoond. Medewerkers van de gemeente en het waterschap zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Als u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich vóór 21 februari 2014 aanmelden bij de heer J.H. Timmerman of mevrouw E. Nelissen. U kunt dit doen per e-mail: janhenk.timmerman@baarn.nl of emmi.nelissen@baarn.nl onder vermelding van uw naam en adres. U kunt zich ook telefonisch aanmelden (telefoon 035-5481729 of 035-5481782).

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 31 januari 2014 tot en met donderdag 13 maart 2014, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze op het genoemde ontwerpwijzigingsplan indienen kan:

  • schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. zienswijze wijzigingsplan Natuurontwikkeling nabij Eem;

  • mondeling door contact op te nemen met Jan Henk Timmerman tel. 035-5481 729 of met Emmi Nelissen tel. 035- 5481 782.

Verdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van de ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. Burgemeester en wethouders nemen daarop een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en over het vaststellen van het wijzigingsplan. Nadat het vastgestelde wijzigingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven