Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van levensverzekering ingevolge Afdeling 3.5.1.a van de Wet op het financieel toezicht

  • 1. ABN AMRO Levensverzekering NV, statutair gevestigd te Zwolle, met adres Grote Voort 247, 8041 BL, maakt hierbij aan polishouders bekend dat zij voornemens is, de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van levensverzekering over te doen gaan naar Delta Lloyd Levensverzekering NV, statutair gevestigd te Amsterdam en kantoorhoudende te 1096 BA Amsterdam, Spaklerweg 4, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De Nederlandsche Bank NV heeft op 18 september 2014 vastgesteld dat de gegevens overgelegd bij de aanvraag tot instemming met de voorgenomen overdracht, voldoende zijn voor de voorbereiding van de overgang. De Nederlandsche Bank NV heeft op grond van artikel 3:119, eerste lid van de Wet op het financieel toezicht, ABN AMRO Levensverzekering NV vervolgens opdracht gegeven om van het voornemen tot overgang van rechten en verplichtingen mededeling te doen in de Staatscourant.

  • 3. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op de volgende overeenkomsten van levensverzekering: ABN AMRO Flexibel PensioenPlan Bedrijf, voor werknemers die niet meer in actieve dienst werkzaam zijn bij verzekeringnemer inclusief arbeidsongeschikten (inactieven) en ABN AMRO Flexibel PensioenPlan Bedrijf die niet meer premiedragend zijn en die behoren of behoord hebben tot de portefeuille van ABN AMRO Levensverzekering NV. De voorgenomen overgang brengt geen enkele wijziging in de voorwaarden waaronder de overeenkomsten van levensverzekering zijn aangegaan. De polissen blijven dus onverminderd en ongewijzigd van kracht.

  • 4. Polishouders kunnen zich schriftelijk verzetten tegen de overgang. Dit moet gebeuren binnen 30 dagen na dagtekening van dit blad, bij De Nederlandsche Bank NV, postbus 98, 1000 AB Amsterdam, onder vermelding van polisnummer(s). Als één vierde of meer van de polishouders zich binnen de gestelde termijn tegen de overgang heeft verzet, zal de overgang niet volgen. Dat geldt dan ook voor hen die zich niet tegen de overgang hebben verzet.

  • 5. De Nederlandsche Bank NV verleent schriftelijke instemming met de overgang als zich niet binnen de gestelde termijn, één vierde of meer van de polishouders tegen de voorgenomen overgang heeft verzet. Verder mogen er bij De Nederlandsche Bank NV geen bedenkingen tegen de overgang bestaan of moet aan deze bedenkingen tegemoet gekomen zijn. De overgang zal dan volgen en is van kracht voor alle belanghebbenden.

Naar boven