Logo Aalsmeer
Vastgesteld bestemmingsplan ‘N 196 en Zwarteweg’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 Van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 11 september 2014 het bestemmingsplan “N 196 en Zwarteweg” heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 6 juni 2014 tot en met 17 juli 2014 voor een ieder ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan beslaat het tracé van de N 196 over de burgemeester Kasteleinweg tussen de kruising met de Oosteinderweg en de Van Cleeffkade enerzijds en de kruising met de Zwarteweg anderzijds. Tevens maken van het plangebied deel uit de aan de westzijde hiervan gelegen gronden tussen de burgemeester Kasteleinweg, de gemeentewerf en de achterzijde van de percelen van de Hortensialaan, alsmede het Heegstrapark en het perceel aan de Ophelialaan 92.

Doelstelling

Het bestemmingsplan kent een juridische en een beleidsmatige doelstelling. Het juridische doel van het onderhavige bestemmingsplan is voor de toekomst te voorkomen dat de gronden minder geschikt worden voor de verwezenlijking van de voorgenomen herontwikkeling tot woongebied. Het beleidsmatige doel is een actueel kader te bieden voor het beheer van de bestaande situatie. Het bestemmingsplan is daarmee conserverend van aard. Het beoogt de bestaande situatie qua gebruik en bebouwing vast te leggen, vooruitlopend op een toekomstige planologische regeling voor de beoogde herontwikkeling.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het raadsbesluit tot (ongewijzigde) vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met bijbehorende stukken met ingang van 26 september 2014 tot en met 6 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

Een ieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven