Logo Zoeterwoude
Omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 van de Wabo en verklaring van geen bedenkingen realiseren twee woningen en bijbehorende voorzieningen Europaweg 2A-2B, Zoeterwoude

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor:

  • het realiseren van twee nieuwe woningen (Europaweg 2A en 2B te Zoeterwoude) inclusief parkeermogelijkheden, twee aanlegsteigers en een ontsluitingsweg naar de Europaweg.

De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 van de Wabo, waarvoor een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de gemeenteraad nodig was. De vvgb is door de gemeenteraad verleend op 24 april 2014. De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de ontwerpvergunning, samen met de ontwerpverklaring van geen bedenkingen, met ingang van 12 december 2013 zes weken ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend. De definitieve beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd.

(Tevens heeft de Omgevingsdienst West-Holland namens burgemeester en wethouders een besluit Hogere waarde ex artikel 110a van de Wet geluidhinder vastgesteld voor dit project).

De aanvraag, de vergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Zoeterwoude, bij het Omgevingsloket, geopend elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond ook, op afspraak, van 16.00 tot 19.00 uur.

Deze kennisgeving is tevens gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0638.OV00014-VAS1).

De beroepstermijn loopt van vrijdag 3 oktober 2014 tot en met donderdag 13 november 2014.

Tegen de vergunning kan beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpvergunning.

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpvergunning.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpvergunning.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De vergunning wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank in Den Haag, Sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, Sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website.

Naar boven