Ontwerp-bestemmingsplan ‘Bella Vista’
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan ‘Bella Vista’
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.816-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 23 september 2014 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 3 november 2014) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.816-0201
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.816-/NL.IMRO.0202.816-0201/
De verbeelding en de tekst van het bestemmingsplan zijn eveneens in PDF-formaat te downloaden:
Ligging plangebied
Het plangebied ligt in Arnhem Noord ten oosten van de wijk Molenbeke. Het plangebied betreft het noordoostelijk gedeelte het terrein van Akzo Nobel. Het betreft de deelgebieden Kleine Enk, Fontanus en Novalaan.
Aanleiding en doel
In 2011 is het bestemmingsplan "Akzo en omgeving" door de gemeenteraad vastgesteld. In dat bestemmingsplan is het onderhavig gebied niet meegenomen omdat bestaande ontwikkelplannen voor dit gebied nog niet voldoende concreet waren. Inmiddels zijn de plannen in een zodanig concreet stadium gekomen, dat een bestemmingsplan kan worden opgesteld. Het gaat hier concreet om woningbouw(plannen) voor de locaties Novalaan en Fontanus op het Akzoterrein. Wat betreft laatste locaties is inmiddels op basis van de bouwverordening een omgevingsvergunning voor de bouw van 18 woningen verleend. Het onderhavig bestemmingsplan kan voor dit onderdeel dan ook als een beherend bestemmingsplan worden gezien.
De reeds in het bestemmingsplan 'Akzo en omgeving' opgenomen locatie De Kleine Enk maakt eveneens onderdeel van dit bestemmingsplan uit, aangezien hiervoor inmiddels een functieverandering via een afwijking van het bestemmingsplan heeft plaatsgevonden, van een kantoor naar kinderopvang. Ook voor dit onderdeel is het bestemmingsplan beherend van karakter.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Meijers, tel.: 026-3773697, van de Afdeling Ruimte B.
 
Arnhem 22 september 2014
Naar boven