Vastgestelde beheersverordening ‘Plantsoen - De Wending’, Delfzijl
Logo Delfzijl
De raad heeft op 11 september 2014 de beheersverordening ‘Plantsoen - De Wending’ vastgesteld. De beheersverordening vervangt een gedeelte van het geldende bestemmingsplan ‘Delfzijl - Kern Noord’ (onherroepelijk 19 augustus 2010). In het geldende bestemmingsplan heeft het terrein bestemming ‘Wonen - Uit te werken’. Vanwege de bevolkingsprognoses verwacht men dat er op deze locatie voorlopig geen woningen worden gebouwd. Het braakliggende terrein wordt in het kader van het project ‘Groen voor Rood’ samen met buurtbewoners en instellingen in beheer genomen met als doel dat het gebied een aangenamere groene omgeving wordt.
Het plangebied ligt tussen de Noorsestraat, Finsestraat en Waddenweg vlakbij winkelcentrum ‘De Wending’.
Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen. Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening. Na vaststelling van de beheersverordening door de raad is er geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.
Ter inzage
De vastgestelde beheersverordening is vanaf vandaag in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. Ook is de verordening in te zien in het gemeentehuis bij afdeling Ontwikkeling, waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.
Beroep
Tegen de vastgestelde beheersverordening kunt u geen beroep instellen.
Inwerkingtreding
De vastgestelde beheersverordening treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking.
Naar boven