Logo Waddinxveen
Uitwerkingsplan Triangel plan 2, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen hebben op 16 september 2014 het uitwerkingsplan "Triangel plan 2" gewijzigd vastgesteld. Het plangebied is gelegen in Triangel, zie afbeelding. Het wordt met dit uitwerkingsplan mogelijk om in dit plangebied circa 510 woningen, vier woonwagenstandplaatsen en een uitkijktoren met bijbehorend informatiecentrum te realiseren. Met het plan wordt invulling gegeven aan de uitwerkingsbevoegdheid, zoals opgenomen in het bestemmingsplan ‘Triangel’ (vastgesteld september 2008).

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het uitwerkingsplan, het uitwerkingsplan “Triangel plan 2” (NL.IMRO.0627.upTriangelplan2-0402), het bestemmingsplan “Triangel”, de wijzigingen bij vaststelling en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 25 september 2014 gedurende zes weken (tot en met 5 november 2014) tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via www.waddinxveen.nl en ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpuitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt en/of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan “Triangel plan 2”. Tegen de gewijzigde planonderdelen, zijnde de verschuiving van de vlakken in het gebied woonwagenstandplaats, de verlenging van de bestemming verkeer bij het station en het informatiecentrum bij de uitkijktoren staat rechtstreeks beroep open. Het beroepschrift moet gezonden worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De Crisis- en herstelwet (Chw) is van toepassing nu dit uitwerkingsplan, tezamen met de andere uitwerkingsplannen in De Triangel, de mogelijkheid biedt om meer dan elf woningen te realiseren in een aaneengesloten gebied. De Chw kent een verbijzonderde procedure die onder meer maakt dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn en dat het niet is toegestaan buiten die beroepstermijn (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Waddinxveen, 24 september 2014

Naar boven