Oproep inzake Wob-verzoek, College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden

OPROEP voor indienen van een zienswijze inzake een WOB-verzoek over inhuur door het Ctgb (vh Ctb) van adviesburo’s over de jaren 2004-2014

Op 14 juli 2014 ontving het Ctgb een verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Verzocht wordt om toezending van een overzicht over de periode 1-1-2004 tot 1-7-2014 met betrekking tot adviesburo’s in de breedste zin van het woord met de volgende informatie:

  • 1. de naam van het betrokken adviesbureau

  • 2. de reden van de inhuur

  • 3. de duur van de inhuur

  • 4. de kosten van de inhuur

  • 5. het financiële voordeel dat is ontstaan als gevolg van de inhuur.

Het Ctgb heeft de betreffende adviesburo’s aangeschreven en uitgenodigd tot het geven van hun zienswijze over openbaarmaking van deze gegevens.

Niet alle bureau’s blijken op deze wijze te kunnen worden bereikt. Reden waarom het Ctgb heeft besloten deze oproep te plaatsen in de Staatscourant.

Oproep

Adviesburo’s die in de periode 2004 – juli 2014 zijn ingehuurd door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) of door het College voor de toelating van bestrijdingsmiddelen (Ctb), worden uitgenodigd om vóór 1 oktober 2014 hun zienswijze kenbaar te maken over openbaarmaking van bovengenoemde gegevens.

Indien niet blijkt van gegronde bezwaren, zal de informatie -indien op het Ctgb aanwezig- worden verstrekt.

Uw zienswijze kunt u richten aan het Ctgb, Pb 217, 6700 AE Wageningen, onder vermelding van reg.nr VZ 2014-09

Naar boven