Logo Reusel-De Mierden
Vastgesteld bestemmingsplan ‘De Baan 1 – De Luther 12’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2013 het bestemmingsplan “De Baan 1 – De Luther 12” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in het bouwen van één Ruimte voor Ruimte woning aan De Baan 1 in Hooge Mierde in samenhang met de beëindiging en sanering van de intensieve veehouderijtak en omschakeling naar een grondgebonden agrarisch bedrijf met recreatieve neventak (kampeerboerderij) aan De Luther 12 in Hooge Mierde.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Gewijzigde vastgesteld bestemmingsplan

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan “De Baan 1 – De Luther 12”, zoals dat van 27 december 2012 tot en met 6 februari 2013 ter inzage lag, de volgende wijzigingen in de planregels aangebracht:

  • Aan artikel 1 zijn enkele nieuwe begripsomschrijvingen toegevoegd;

  • Artikel 3 ‘Bedrijf – Agrarisch’ is afgestemd op het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening fase 1A”;

  • Binnen de bestemming ‘Wonen’ zijn de bepalingen voor hoofdgebouwen (artikel 4.2.2) en ontheffing van de bouwregels (artikel 4.4) afgestemd op het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening fase 1A”;

  • De algemene afwijkingsbevoegdheid (artikel 9, sub a) is afgestemd op recentere bestemmingsplannen.

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wro). Burgemeester en wethouders zijn een anterieure overeenkomst aangegaan, zodat het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen van maandag 3 februari 2014 tot en met maandag 17 maart 2014 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot en met 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667BPGbaan5002-VAST.

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de ter inzage termijn. Als binnen de ter inzage termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen. U bereikt haar van maandag tot en met donderdag en in de even weken ook op vrijdagochtend via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via het e-mailadres m.verkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 31 januari 2014.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

De burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven