Besluit van de Autoriteit Consument en Markt van 23 januari 2014, ACM/DJZ/2014/200256, houdende wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders ACM

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op artikel 15, tweede lid, van de Warmtewet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders ACM wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen i tot en met l worden geletterd tot j tot en met m.

2. Er wordt een nieuw onderdeel ingevoegd, luidende:

  • i. Warmtewet;.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 23 januari 2014

De Autoriteit Consument en Markt, C.A. Fonteijn, Bestuursvoorzitter.

F.J.H. Don, bestuurslid

J.G. Vegter, bestuurslid

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Consument en Markt, Directie Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter.

TOELICHTING

Op 1 januari 2014 trad de Warmtewet in werking. Op grond van artikel 15, tweede lid, van die wet kan de Autoriteit Consument en Markt haar ambtenaren aanwijzen die belast zijn met het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Warmtewet. Dat heeft bij dit besluit plaatsgevonden.

Naar boven