Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen ingevolge Afdeling 3.5.1a van de Wet op het financieel toezicht

  • 1. RheinLand Versicherungs AG (naamloze vennootschap naar Duits recht), ‑ de verkrijgende rechtspersoon ‑ gevestigd te Rheinlandplatz 1, 41460 Neuss (Duitsland) deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 28 augustus 2014, in het kader van een grensoverschrijdende juridische fusie in de zin van Titel 7 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, tussen RheinLand Versicherungs AG en RiMaXX International N.V. ‑ de verdwijnende rechtspersoon ‑, gevestigd te Noorderpoort 9, 5915 PJ Venlo (Nederland) de rechten en verplichtingen uit of krachtens na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering zijn overgegaan op RheinLand Versicherungs AG ‑ de verkrijgende rechtspersoon-, kantoor houdend aan de burgemeester Stramanweg 101, 1101 AA Amsterdam Zuid-Oost, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een bijkantoor in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering, die behoren of behoord hebben tot het door RiMaXX International N.V. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Venlo.

  • 3. De overgang is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van de dag waarop de fusie door het daartoe bevoegde Amtsgericht (rechtbank) in het Duitse handelsregister is ingeschreven. De inschrijving in het door het Amtsgericht te Neuss gevoerde handelsregister, heeft plaatsgevonden op 10 september 2014.

  • 4. De betrokken verzekeringnemers zijn krachtens artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant bevoegd de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij het bijkantoor in Nederland van RheinLand Versicherungs AG op te zeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging vindt door het bijkantoor in Nederland van RheinLand Versicherungs AG pro‑rata premierestitutie plaats op basis van de brutopremie, en restitutie assurantiebelasting, overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven