Onteigeningsplan Buitenring Parkstad Limburg
Rijkswaterstaat Corporate Dienst
De burgemeester van Heerlen maakt bekend dat op verzoek van de Minister van Infrastructuur en Milieu, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de provincie Limburg onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de uitvoering van het provinciale inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg.
Het inpassingsplan voorziet in een nieuwe provinciale ringweg van circa 26 km - de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) - rondom de regio Parkstad Limburg. Het gaat daarbij om opwaardering en gedeeltelijke aanvulling met nieuwe wegvakken, inclusief kruisingen en aansluitingen, van de regionale verbindende wegen N298, N299 en N300.
De hoofddoelstelling van de BPL is de verbetering van de economische en toeristisch- recreatieve positie van Parkstad Limburg door een verbetering van de ontsluitingsstructuur van de regio waarmee ook de bereikbaarheid, de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid een impuls krijgen. De BPL past binnen het programma Investeren in Ruimte (20401) en in de gebiedsontwikkeling Parkstad (buiten)ring.
Aan de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn
de bestemmingen Verkeer (V), Verkeer – Railverkeer (V- RV), Water - Primair Water (W-PW), Bedrijf en Berm en de dubbelbestemmingen Leiding – Gas (L-G), Leiding – Hoogspanning (L-HS), Leiding – Leidingenstrook (L-LS), Leiding – Riool (L-R) en Leiding – Water (L-W) toegekend.
Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 79 van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:
-
1.
gemeente Nuth, Deweverplein 1 te Nuth;
-
2.
gemeente Heerlen, Geleenstraat 27 te Heerlen;
-
3.
gemeente Schinnen, Scalahof 1 te Schinnen;
-
4.
gemeente Brunssum, Lindeplein 1 te Brunssum;
-
5.
gemeente Onderbanken, Kloosterlaan 7 te Schinveld;
-
6.
gemeente Landgraaf, Raadhuisplein 1 te Landgraaf;
-
7.
gemeente Kerkrade, Markt 33 te Kerkrade;
-
8.
Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Bij de receptie vraagt u naar de afdeling BJV Publiekrecht, toestelnr. 71329 of 71467.
De openingstijden van bovenstaande gemeenten staan op de website van de gemeenten.
Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage vanaf 25 september 2014 tot en met 5 november 2014.
Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van dossiernr. 2014-16.
Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer A.R. Verbeek, tel.nr. 06-11526107; b.g.g. tel.nr. 06-12097585.
In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 18 november 2014 om 13.00 uur in D’r Brikke oave, Lindeplein 5a te Brunssum. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.