Logo Eijsden-Margraten
Ontwerpwijzigingsplan ‘Hontemerhof Honthem 43’, Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 18 september 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014 het ontwerpbestemmingsplan ‘Hontemerhof Honthem 43’ (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.WPLBUI1018-ON01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten aan het Amerikaplein 1 te Margraten.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hontemerhof Honthem 43’ heeft betrekking op het planologisch mogelijk maken om ter plaatse van de aldaar aanwezige bebouwing met de bestemming ‘Waarde-Cultuurhistorie’ maximaal vier wooneenheden toe te staan. Het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Margraten 2009’ biedt op grond van artikel 25.6 burgemeester en wethouders de mogelijkheid om de aldaar geldende bestemming ‘Wonen-Cultuur en Ontspanning’ te wijzigen ten behoeve van het toestaan van een groter aantal woningen binnen de bebouwing gelegen binnen de dubbelbestemming ‘waarde-cultuurhistorie’.

Concreet houdt het ontwerpplan in dat de drie aanwezige vakantiewoningen ook gebruik mogen worden voor permanente bewoning. De bestaande bedrijfswoning blijft ongewijzigd gehandhaafd, waardoor er dus maximaal vier woningen binnen de bestaande bebouwing op het perceel aanwezig mogen zijn. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat deze gebruikswijziging niet leidt tot uitbreiding van de bebouwingsmogelijkheden. Deze blijven dus ongewijzigd gehandhaafd ten opzichte van de huidige planologische situatie.

Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043-4588488. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1903.WPLBUI1018-ON01.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk (voorkeur) of mondeling een zienswijze op dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten, Postbus 10, 6269 ZG Margraten. Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met de heer Luc van den Boorn (wonen/volkshuisvesting), via het algemene telefoonnummer 14043 of 043-4588488.

Eijsden-Margraten, 17 september 2014

Naar boven