Verzekeringswezen: overdracht van rechten en verplichtingen ingevolge afdeling 3.5.1a Wet op het Financieel toezicht

  • 1. De onderlinge waarborgmaatschappij Onderlinge Verzekering Maatschappij Univé ‘De Onderlinge’ U.A., tevens handelend onder de naam Univé De Onderlinge, OVM Univé Overijssel en Univé Overijssel, statutair gevestigd te Nieuwleusen, kantoorhoudende aan de Burg. Mulderlaan 2 te (7711 XA) Nieuwleusen, deelt mede dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 26 augustus 2014 de rechten en verplichtingen uit of krachtens na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering in het kader van haar bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland op 12 september 2014 zijn overgedragen aan de naamloze vennootschap Het Platteland Brandverzekeraar N.V., statutair gevestigd te Apeldoorn, kantoorhoudende aan de Christiaan Geurtsweg 8 te (7335 JV) Apeldoorn, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1. bedoelde overdracht heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering die behoren of behoord hebben tot het door OVM Univé ‘De Onderlinge’ U.A. uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die gesloten zijn vanuit de vestiging in Nederland.

  • 3. De overdracht wordt voor alle betrokkenen van kracht met ingang van de tweede dag, volgend op die van de dagtekening van deze Staatscourant.

  • 4. De betrokken verzekeringnemers zijn krachtens artikel 3:120 lid 7 van de Wet op het financieel toezicht bevoegd, gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant hun overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk op te zeggen bij Het Platteland Brandverzekeraar N.V., met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging vindt door Het Platteland Brandverzekeraar N.V. pro rata restitutie plaats van de premie en assurantiebelasting overeenkomstig het bepaalde in laatstgenoemde wetsbepaling.

  • 6. Onderlinge Verzekering Maatschappij Univé ‘De Onderlinge’ U.A. is op voet van artikel 2:18 van het Burgerlijk Wetboek omgezet in een coöperatie; deze coöperatie is met ingang van 13 september 2014 gefuseerd met: Coöperatie Univé Stad en Land B.A. als verkrijgende rechtspersoon, statutair gevestigd te Apeldoorn, kantoorhoudende aan de Christiaan Geurtsweg 8 te (7335 JV) Apeldoorn, sedertdien genaamd: Coöperatie Univé Stad en Land U.A., statutair gevestigd te Apeldoorn; het lidmaatschap van de verzekerden bij voorheen Onderlinge Verzekering Maatschappij Univé ‘De Onderlinge’ U.A. is dientengevolge overgegaan in het lidmaatschap van Coöperatie Univé Stad en Land U.A., voornoemd.

  • 7. Indien verzekeringnemers van de overgedragen overeenkomsten van schadeverzekering geen prijs stellen op voortzetting van het lidmaatschap van Coöperatie Univé Stad en Land U.A.,voornoemd, kan dit schriftelijk aan het adres van die coöperatie worden opgezegd (Postbus 1324, 7301 BN Apeldoorn), binnen drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant; het lidmaatschap eindigt dan van rechtswege met ingang van de dag na afloop van deze termijn. Beëindiging van alleen dat lidmaatschap laat de verzekeringsovereenkomst onaangetast.

Naar boven