Lelystad, intrekken verkeersbesluit B10-05834 wijziging gehandicaptenparkeerplaats in
Logo Lelystad
taxistandplaats van ma t/m vr 08-09 h ma / di /do en vr 14.30 - 15.30 h wo 11.30 - 12.30 h Kennermerland .
Registratienummer: 141033228
Het college van de gemeente Lelystad,
Gelet op:
  • -
    de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;
  • -
    het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan ons college toekomt;
Overwegingen:
  • 1.
    Bij verkeersbesluit B10-05834 is op 17 augustus 2010 een gehandicaptenparkeerplaats voor algemeen gebruik gewijzigd in een taxiplaats met tijdsbeperking.
  • 2.
    De taxiplaats ter hoogte van Kennemerland 15 wordt niet gebruikt.
  • 3.
    Door de school de Tjotter is verzocht deze taxiplaats op te heffen en er een algemene parkeerplaats van te maken.
  • 4.
    dit verkeersmaatregelenpakket dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 bij verkeersbesluit te worden bekrachtigd.
  • 5.
    de betreffende weg is in beheer bij de gemeente Lelystad;
Doel van het besluit:
  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;
  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;
Motivering
Scholen de Tjotter en Tjotter-buiten worden na de zomervakantie 2014 samengevoegd. Dit betekend dat er nog meer verkeersbewegingen zullen gaan plaats vinden rondom dit gebied waar ook school de Schakel, de PSZ de Ottertjes en BSO het Roversnest zijn gehuisvest. In overleg met de politie en de directie van de Tjotter is voorgesteld om een pilot Schoolzone te gaan uitvoeren. Voor deze pilot is het wenselijk een aantal verkeersmaatregelen in te stellen om meer structuur in het breng- en haalgedrag van de leerlingen te krijgen.
Vanuit de school de Tjotter is aangegeven dat de taxiplaats ter hoogte van Kennemerland 15, niet wordt gebruikt. De taxibus stopt bij de ingang van de scholen zodat leerlingen direct in- en uit kunnen stappen. Met dit gegeven is het wenselijk is om de taxiplaats op te heffen zodat de parkeerplaats gebruikt kan worden voor het breng- en haal verkeer. Met het intrekken van verkeersbesluit B10-05834 kan tegemoet gekomen worden aan deze wens.
Belangenafweging
Bij het ontwerpen van het samenhangende verkeersmaatregelenpakket zijn de belangen van de diverse verkeerscategorieën tegen elkaar afgewogen.
Ten aanzien daarvan is geconcludeerd, het niet gebruiken van de taxiplaats uitnodigt voor overige automobilisten om hier te parkeren en daardoor dus een verkeersovertreding begaan. Met het intrekken van het verkeersbesluit B10-05834 zijn alle automobilisten gediend.
Niet is te verwachten dat belanghebbenden bij uitvoering van het verkeersmaatregelenpakket onevenredig in hun belangen worden benadeeld of dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke (onveilige) verkeerssituatie zal ontstaan.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gevoerd met de korpschef.
Er is een positief schriftelijk advies van de korpschef ontvangen over de verkeersmaatregel, registratienummer: 141034996.
Besluit
1.intrekken verkeersbesluit B10-05834 wijziging gehandicaptenparkeerplaats in taxistandplaats van ma t/m vr 08-09 h - ma/di/do en vr 14.30 - 15.30 h wo 11.30 - 12.30 h Kennermerland. Door verwijderen van bord volgens model E05 met onderbord ma t/m vr 08-09h, ma/di en do/vr 14.30-15.30h wo 11.30 -12.30h van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.
Eén en ander aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening;
Lelystad, 9 september 2014
Datum van publicatie: 17 september 2014
Het college van de gemeente Lelystad,
de secretaris, P.C. Klooster
de burgemeester, M. Horselenberg
Openbaarmaking en ter visie legging
Het verkeersbesluit ligt voor een ieder van 18 september 2014 tot 31 oktober 2014 ter inzage tijdens de openingstijden bij de Stadswinkel.
Bezwaar
Openbare bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de digitale Staatscourant en de Flevopost, editie 17 september 2014, verspreidingsgebied Lelystad.
Gelet op de artikelen 3:45, 6:5 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van publicatie tegen dit verkeersbesluit bezwaar maken bij het college van de gemeente Lelystad.
Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan het college van de gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare Ruimte, Postbus 91, 8200 AB Lelystad.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.
Indien spoedeisende belangen daartoe nopen, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland een voorlopige voorziening worden gevraagd. Het adres van de rechtbank is:
Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.
Voor het voeren van deze procedure is een griffierecht verschuldigd.
Naar boven