Logo Buren
Ontwerpbesluiten ‘Hogere grenswaarden, Wet geluidhinder’ Veldstraat 1 in Lienden en Laageinde 49 in Kapel-Avezaath, Buren

Op 18 december 2013 legde het college het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, vierde herziening ter inzage. Onderdeel van dit bestemmingsplan is de bouw van één agrarische bedrijfswoning aan de Veldstraat 1 in Lienden en de bouw van twee woningen aan het Laageinde 49 in Kapel-Avezaath. Deze twee onderdelen kunnen alleen uitgevoerd worden als wij op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere grenswaarden vaststellen. Voor de woning aan de Veldstraat 1 is dit nodig ten gevolge van het wegverkeerlawaai van de N320. Bij de twee woningen aan het Laageinde in Kapel-Avezaath is het nodig ten gevolge van het spoorweg- en wegverkeerlawaai (Betuweroute en A15).

Uit de opgestelde akoestische onderzoeken blijkt dat voor de genoemde drie woningen hogere grenswaarden nodig zijn omdat de voorkeursgrenswaarden van de Wet geluidhinder worden overschreden. Het college wil de grenswaarden daarom verhogen en besloot om gebruik te maken van haar bevoegdheid om hogere grenswaarden vast te stellen. Het college baseerde zich daarbij op de uitgevoerde akoestische onderzoeken. Voor de hogere grenswaarden stelde het college per locatie een ontwerpbesluit “Hogere grenswaarden” op. De akoestisch onderzoeken maakt daar deel van uit.

Hoe kunt u kennisnemen van de ontwerpbesluiten Hogere grenswaarden?

De ontwerpbesluiten “Hogere grenswaarden’ voor de 2 locaties liggen tegelijk ter inzage. De periode start op donderdag 30 januari 2014 en loopt tot en met woensdag 12 maart 2014. U kunt in deze periode de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Buren, De Wetering 1 te Maurik, dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur. De ontwerpbesluiten kunt u bekijken via www.buren.nl.

Hoe kunt u reageren op de ontwerpbesluiten Hogere grenswaarden?

Tot en met 12 maart 2014 kunt u reageren op de ontwerpbesluiten Hogere grenswaarden. Iedereen kan zijn mening geven over de ontwerpbesluiten.

Uw zienswijze met betrekking tot de ontwerpbesluiten Hogere grenswaarden kunt u:

  • toesturen aan het college van B&W. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik;

  • mondeling indienen. Hiervoor kunt u ook een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 0344);

  • digitaal indienen. Zie hiervoor www.buren.nl en ga naar Leven in Buren > Digitale balie > Overzicht formulieren.

Voor vragen kunt u terecht bij de heer H. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 14 0344).

Naar boven