Logo Deventer
Gecoördineerde besluiten t.b.v. bouw Film en Theater De Viking aan Welle/ Noordenbergstraat (bestemmingsplan, omgevingsvergunning, verkeersbesluit, archeologische vergunning, watervergunning en maatwerkvoorschrift), Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 september tot en met 29 oktober 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 10 september 2014 vastgestelde bestemmingsplan “Film en Theater Welle/Noordenbergstraat”;

  • de op 17 september 2014 verleende omgevingsvergunning voor de activiteiten sloop, kap, bouw, wijziging monument, bouwen op archeologisch monument en het maken van een uitweg;

  • het op 17 september 2014 genomen verkeersbesluit tot het deels opheffen van het eenrichtingsverkeer in de Noordenbergstraat;

  • de op 19 juni 2014 verleende vergunning archeologisch monument;

  • de op 25 juni 2014 verleende watervergunning;

  • het op 1 juli 2014 vastgestelde maatwerkvoorschrift voor het gebruik van het balkon.

Inhoud

De N.V. Maatschappelijk Vastgoed Deventer heeft een bouwplan ingediend voor het realiseren van een ‘Film & Theatergebouw’ aan de Noordenbergstraat / Welle. Voorheen was hier een aula en gymzalen van de Hegiusschool ('de Viking') gesitueerd. Het plangebied wordt gevormd door drie percelen, namelijk Noordenbergstraat 1, Nieuwe Markt 8, gedeeltelijk, en Achter de muren Vispoort 8. Hoewel het plangebied formeel aan Achter de muren Vispoort is gelegen wordt veelal gesproken van ligging aan de Welle.

Met het bouwplan wordt een nieuwe culturele functie ontwikkeld die niet geheel past binnen de bestaande bestemming. Daarom is het geldende bestemmingsplan “Binnenstad” herzien. Hiervoor is op 10 september 2014 het bestemmingsplan “Film & Theater Welle/Noordenbergstraat door de gemeenteraad vastgesteld. Om het plan te kunnen realiseren is tevens omgevingsvergunning verleend voor de activiteiten bouw, kap, monument, archeologisch monument, sloop en het realiseren van een uitweg. Een verkeersbesluit is genomen om het laden en lossen in de Noordenbergstraat mogelijk te maken. Een watervergunning is verleend op grond van de Waterwet. Op grond van de Monumentenwet is een vergunning verleend omdat sprake is van een archeologisch monument. Daarnaast is voor het voldoen aan de geldende geluidsnormen een maatwerkvoorschrift vastgesteld op grond van het Activiteitenbesluit.

Coördinatieregeling

Op 30 oktober 2013 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, van toepassing te verklaren op de besluiten die nodig zijn voor de realisatie van het project. Het toepassen van deze coördinatieregeling betekent dat de bekendmaking van alle daarvoor in aanmerking komende besluiten en het bieden van de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen gelijktijdig plaatsvindt.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

Ook kunt u alle genoemde besluiten inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Reageren

Tot en met 30 oktober 2014 kan tegen de genoemde besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of de overige ontwerpbesluiten heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig kenbaar te maken.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven