Logo Beverwijk
Ontwerp raadsbesluit 1e herziening Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk 2014, Beverwijk

NL.IMRO.0375.EPWestBeverwijk-OP01

Advertentie ontwerp raadsvoorstel en -besluit 1e herziening Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk 2014. Conform afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat het ontwerp raadsvoorstel en -besluit 1e herziening Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk 2014 ter visie ligt. Het gebied wordt globaal begrensd door de Zeestraat in het zuiden, Creutzberglaan in het westen, Bankenlaan en De Lunetten in het noorden, Laan van Blois en Brederodelaan in het oosten.

Op 7 juli 2011 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Woongebied Westelijk Beverwijk vastgesteld. Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het in 2009 vastgestelde en vigerende bestemmingsplan Woongebied Westelijk Beverwijk. Als gevolg van artikel 6.15 lid 1 van de Wro dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. Het thans voorliggende ontwerp raadsvoorstel 1e herziening exploitatieplan bevat enerzijds reguliere aanpassingen, waarbij de kostenramingen verder zijn uitgewerkt en deels vervangen door al gerealiseerde kosten. Anderzijds zijn er structurele wijzigingen doorgevoerd, zoals de aanpassing van de indexeringsmethodiek, tussentijdse wijzigingsmethodiek, de inbrengwaarde en wegingsfactoren van de gronden in het exploitatiegebied en de in het exploitatieplan opgenomen fasering en koppeling. Tevens is de doorlooptijd van het exploitatieplan in evenwicht gebracht met de realisatieverwachtingen van het bestemmingsplan, namelijk 2024.

De in het vigerende exploitatieplan 2011 vastgelegde realisatie in 3 fasen en de daarbij behorende koppelingen zijn in het ontwerp raadsvoorstel 1e herziening losgelaten. Tevens is in deze 1e herziening als structurele verandering opgenomen dat de gemeente middels passieve grondpolitiek de woonwijk zal realiseren. De realisatie van woningen kan nu door grondeigenaren en projectontwikkelaars in het gehele woongebied opgepakt worden.

Wel is nadrukkelijk de koppeling behouden en uitgebreid, waarin is vastgelegd dat de bereikbaarheid van het te bebouwen gebied gewaarborgd moet zijn. Indien de te bouwen woningen niet via het al gerealiseerde deel van de ontsluitingsweg ontsloten kunnen worden, is dat voor de gemeente reden om de omgevingsvergunning te kunnen weigeren.

In het kader van artikel 6.15 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp raadsbesluit met de 1e herziening van het exploitatieplan met bijlagen gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van vrijdag 19 september 2014 tot en met donderdag 30 oktober 2014.

Belanghebbenden kunnen uitsluitend binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. U kunt uw zienswijze verzenden aan: De raad van de gemeente Beverwijk, Postbus 450, 1940 AL Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling, team projecten. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

NB. Het ontwerp raadsvoorstel 1e herziening exploitatieplan is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Beleid” en dan naar ruimtelijke plannen. Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke (verplichte) informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien er verschillen zijn tussen de analoge (papieren) versie, de pdf-versie en de versie op ruimtelijkeplannen dan heeft de wetgever bepaald dat de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl de doorslag geeft.

Beverwijk, 17 september 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven