Logo Heiloo
Ontwerpuitwerkingsplannen 5 en 6 Zuiderloo, Heiloo

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van donderdag 18 september 2014 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpuitwerkingsplan 5 Zuiderloo;

  • het ontwerpuitwerkingsplan 6 Zuiderloo.

Het doel van het uitwerkingsplan 5 Zuiderloo is

Het planologisch juridisch mogelijk maken van de aanleg van een woongebied dat centraal is gelegen binnen het plangebied Zuiderloo. In het gebied dat is opgenomen in uitwerkingsplan 5 zijn in totaal 72 woningen gepland. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Hoogeweg. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de Hoogeweg 26d waarvoor een apart bestemmingsplan is opgesteld. Het uitwerkingsplan 5 betreft vrijstaande woningen, twee-onder-eenkaphuizen en rijwoningen. Qua verkaveling past de uitwerking van dit deelplan binnen de regels van het geldende (globale) bestemmingsplan Zuiderloo.

Het doel van uitwerkingsplan 6 Zuiderloo is

Het planologisch juridisch mogelijk maken van de aanleg van de benodigde infrastructuur en de ontsluiting van onder meer het gebied dat is opgenomen in uitwerkingsplan 5.Door Zuiderloo komen twee-slingerende-hoofdwegen van noord naar zuid, die het autoverkeer naar de zuidelijk gelegen Vennewatersweg gaan leiden. De uitwerking van dit deelplan past binnen de regels van het geldende (globale) bestemmingsplan Zuiderloo.

Reactienota

De eerdere voorontwerp-uitwerkingsplannen 5 en 6 hebben, in het kader van de inspraakprocedure, ter inzage gelegen van 27 maart 2014 t/m 7 mei 2014. Op maandag 7 april 2014 heeft een inloopavond plaatsgevonden.

Naar aanleiding hiervan zijn inspraakreacties ingediend. Deze reacties zijn nu, voor zover mogelijk, in de ontwerpuitwerkingsplannen verwerkt. Een en ander kunt u nazien in een bij de ontwerpuitwerkingsplannen behorende reactienota op de ingebrachte inspraakreacties.

Daarnaast zijn deze plannen op onderdelen geactualiseerd aan de hand van voortschrijdend inzicht.

Ter inzage

Beide ontwerpuitwerkingsplannen met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 18 september 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014 op de volgende wijze ter inzage:

  • tijdens openingstijden bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

Indienen van zienswijzen

Bent u belanghebbende dan kunt u gedurende de periode van ter inzage legging gemotiveerde zienswijzen indienen tegen één of beide ontwerpuitwerkingsplannen, bij voorkeur schriftelijk. Uw zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inhoud van beide ontwerpuitwerkingsplannen of de procedure? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Heiloo via de afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 99 / 7 46.

Heiloo, 17 september 2014

Naar boven