Logo Menterwolde
Ontwerpbestemmingsplan ‘Noordbroek – Geert Veenhuizenweg 1A’ ter inzage, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Noordbroek – Geert Veenhuizenweg 1A’ is opgesteld.

Inhoud

Aan de Geert Veenhuizenweg 1A te Noordbroek is in de huidige situatie een akkerbouwbedrijf aanwezig, zonder bedrijfswoning. Het nieuwe bestemmingsplan maakt de uitbreiding van het akkerbouwbedrijf en de nieuwbouw van een bedrijfswoning mogelijk. Daarnaast wordt een gebruiksgerichte paardenhouderij mogelijk gemaakt als ondergeschikte tweede tak van het akkerbouwbedrijf.

Het ontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest in het wettelijke vooroverleg. De ingekomen overlegreacties en gemeentelijke reactie hierop zijn opgenomen in de toelichting van het bestemmingsplan.

De stukken inzien

Vanaf 18 september 2014 ligt het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het cluster Beleid (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Vanaf 18 september 2014 tot en met 29 oktober 2014 kan een ieder zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: gemeente Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG, Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.

Muntendam, 17 september 2014

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

Naar boven