Logo Noord-Brabant
MER-beoordeling grondverzet Moleneind 5 (aan Moleneind en Lijndonk) te Gilze, Noord-Brabant

Initiatiefnemer J. van Bavel, Moleneind 5, 5126 NK te Gilze is voornemens de huiskavel aan het Moleneind en de Lijndonk landbouwkundig te verbeteren door deze op regelmatig afschot te leggen. Daarvoor wordt de bouwvoor opzij gezet en wordt het vrijkomend ophoogzand afgevoerd. Tevens wordt zwarte teelaarde van elders aangevoerd ter verdikking en verbetering van de huidige bouw voor. In totaal zal circa 70.000 m3 grondverzet plaatsvinden.

Op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer is de activiteit aangewezen in het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.). Ingevolge bijlage D, categorie 16.1 van het Besluit m.e.r., is de voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig.

Aanvraag

Dit houdt in dat ons college, alvorens een besluit over de aanvraag van een ontgrondingsvergunning te nemen, beslist of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld als een activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet Milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de potentiële belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

MER opstelling

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben gedeputeerde staten van Noord-Brabant op 09 september 2014 besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Besluit

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 18 september 2014 gedurende zes weken ter inzagebij het servicecentrum van het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. Het provinciehuis is tijdens werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatie

De documenten kunt u vanaf 18 september 2014 downloaden via http://www.brabant.nl/terinzage of via http://www.brabant.nl/milieueffectrapportage. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze m.e.r.-coördinator, de heer drs. J.W.A.M. van Kleef, telefoon (073) 680 83 85.

Bezwaar

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de vaststelling van de ontgrondingsvergunning.

's-Hertogenbosch, september 2014.

Naar boven