Logo Bergen (NH)
Ontwerpbestemmingsplan Duingebied, Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 18 september 2014 het ontwerpbestemmingsplan Duingebied voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied betreft het gehele duingebied van de gemeente Bergen. De westelijk grens van het plangebied ligt ongeveer een kilometer uit de kust. De oostelijke plangrens wordt gevormd door het agrarisch en landelijk gebied van de gemeente. De kernen van Egmond aan Zee en Bergen aan Zee zijn niet in dit bestemmingsplan opgenomen.

Het plangebied bestaat grotendeels uit de twee Natura 2000–gebieden: “Schoorlse Duinen” en “Noordhollands Duinreservaat”, die ook onderdeel zijn van de Ecologische Hoofdstructuur. Beide duingebieden samen staan ook wel bekend als Noord–Kennemerland.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 18 september 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende de openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien. Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, of op www.ruimtelijkplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u bovenaan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Duingebied'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met één van de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling, team Vormgeving, telefoonnummer 072 – 8880 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reactie betrekking heeft.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij de heer Sjoerd Bek tel. 072 8880 000, e-mail: s.bek@bergen-nh.nl.

Bergen, 17 september 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH).

Naar boven