Logo Sittard-Geleen
Ontwerpbestemmingsplan Oud-Geleen, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij bij besluit van 7 januari 2014 hebben ingestemd met een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Oud-Geleen’ en dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp van dit bestemmingsplan ter visie ligt.

Het gebied waar het ontwerp van het bestemmingsplan betrekking op heeft, wordt globaal begrensd door de Dohmenstraat, Oranjelaan, Peschstraat, Penrisstraat, Jodenstraat, Brouwerstraat en het parkeerterrein achter de supermarkt.

De herziening van het bestemmingsplan heeft met name betrekking op het terugbrengen van de winkelbestemming en het verbinden van regels ter bescherming van het dorpsgezicht.

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting, met ingang van donderdag 30 januari 2014 gedurende zes weken (dus tot en met 12 maart 2014) op afspraak inzien bij de balie Vergunningen van de Stadswinkels, Markt 1 te Geleen.

U kunt een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur en op donderdagavond van 18.00-20.00 uur. Het telefoonnummer is 14 046.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) zijn of haar zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Gebiedsontwikkeling na telefonische afspraak met de heer R. Friesen, telefoon 14 046. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

29 januari 2014

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven