Ontwerpomgevingsvergunning tweede keermiddel Schutsluis Benedensas, Ruimte voor de Rivier project Waterberging Volkerak-Zoommeer, Rijkswaterstaat

Voor het project Ruimte voor de Rivier Waterberging Volkerak-Zoommeer wordt een tweede keermiddel bij het buitenhoofd van de Schutsluis Benedensas (een Rijksmonument) gerealiseerd. Hiervoor is een besluit nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Het project Ruimte voor de Rivier Waterberging Volkerak-Zoommeer maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over het ontwerpbesluit.

Toelichting ontwerpbesluit

Om het binnendijkse gebied bij inzet van het Volkerak-Zoommeer voor waterberging afdoende te beschermen tegen overstroming moet het buitenhoofd van de Schutsluis Benedensas versterkt worden met een tweede keermiddel. Hiervoor is een omgevingsvergunning voor ‘bouwen’ nodig. Omdat de Schutsluis de status van Rijksmonument heeft, is ook een omgevingsvergunning voor ‘handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten’ nodig.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Van donderdag 18 september 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014 ligt het volgende ontwerpbesluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken, inclusief de aanvraag:

  • Ontwerpomgevingsvergunning 'bouwen' en 'handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten' (burgemeester en wethouders gemeente Steenbergen).

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren en/of op afspraak inzien op het gemeentehuis van de gemeente Steenbergen, Buiten de Veste 1 in Steenbergen.

Digitale inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, inclusief de aanvraag, kunt u ook inzien via de website www.gemeente-steenbergen.nl, onder actueel/bekendmakingen.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van donderdag 18 september 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het ontwerpbesluit naar:

Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

T.a.v. J.J. van Burg

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over het ontwerpbesluit dient u daarvoor een afspraak te maken met dhr. J.J. van Burg via telefoonnummer 06-20613270. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

De bevoegd gezaginstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven