Logo Moerdijk
Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’, Moerdijk

De gemeenteraad van de gemeente Moerdijk stelde op 25 april 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ gewijzigd vast. Gedeputeerde staten van Noord-Brabant (GS) gaven vervolgens op 4 juni 2013 een reactieve aanwijzing op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit zijn op 19 juni 2013 bekend gemaakt.

Intrekking reactieve aanwijzing

GS hebben op 1 september 2014 besloten het aanwijzingsbesluit gedeeltelijk in te trekken. De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op de bestemming ‘Bedrijf’ ter plaatse van Moerdijkseweg 1 in Zevenbergschen Hoek. De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ is door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit is voor dit onderdeel alsnog in stand gebleven. Conform artikel 3.8 van de Wro wordt dit bekend gemaakt.

Ter inzage termijn

De gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van GS, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, 3e herziening’ en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 18 september 2014 tot en met 29 oktober 2014 ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Het besluit van GS (identificatie NL.IMRO.9930.intrekra1709bgMoe2-va01) en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (identificatie NL.IMRO.1709.Buitengebied3eherz-0401) zijn eveneens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn het aanwijzingsbesluit van GS en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke website via www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Er kan enkel beroep worden ingesteld tegen het onderdeel van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand is gebleven. Het betreft hier enkel de locatie Moerdijkseweg 1 in Zevenbergschen Hoek. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit voor de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zevenbergen, 17 september 2014

Naar boven