Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid’, Tynaarlo

Op 24 augustus 2004 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan “Ter Borch” vastgesteld. Een onderdeel van dit bestemmingsplan betreft de realisatie van het bedrijventerrein Kranenburg Zuid met een hotel en een transferium. Dit gebied is in het bestemmingsplan bestemd als “Uit te werken ontwikkelingszone A7”. Om de realisatie van een hotel en een toekomstige uitbreiding van het transferium Hoogkerk mogelijk te maken heeft de gemeente het bestemmingsplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid” opgesteld.

Het plangebied van dit uitwerkingsplan is gelegen in het noordelijkste puntje van de gemeente Tynaarlo, ten zuiden van de A7, nabij het Transferium Hoogkerk. Het plangebied bevindt zich ten noorden van de in aanleg zijnde Borchsingel. Deze weg zal in de toekomst de woonwijk Ter Borch in Eelderwolde rechtsreeks met de A7 verbinden.

De verwachting is dat de bouw van het hotel in de eerste helft van 2015 zal beginnen. Het hotel bevat circa 130 kamers, een restaurant en een brasserie en zaalaccommodatie. Bij het hotel worden circa 226 parkeerplaatsen gerealiseerd, daarnaast komen ten behoeve van het transferium nog eens circa 465 parkeerplaatsen beschikbaar.

Het ontwerpbestemmingplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid” (NL.IMRO.1730.BUTBhotelKBzuid-0301) bestaat uit een verbeelding, regels en een bijbehorende toelichting. Het betreft een uitwerking overeenkomst artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van het globale bestemmingsplan “Ter Borch”, dat op 23 juni 2005 in werking is getreden. Een ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het globale bestemmingsplan “Ter Borch”, alsmede de onderzoeksrapporten waarnaar wordt verwezen in de toelichting, liggen met het bestemmingsplan in het gemeentehuis ter inzage. Belanghebbenden kunnen hierop reageren.

Kom het ontwerpuitwerkingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid” ligt met ingang van vrijdag 19 september 2014 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn, kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingplan “Ter Borch, plan van uitwerking hotel en transferium Kranenburg Zuid”, indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de afdeling Beleid en Regie (0592 266662) voor het maken van een afspraak.

Informatie- en inloopbijeenkomst

Op donderdag 2 oktober 2014 houden wij voor alle betrokkenen en belangstellenden een inloop- en informatiebijeenkomst in de blauwe directiekeet van de gemeente Tynaarlo aan de Borchsingel (nabij nr. 10) te Eelderwolde. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur kunt u binnenwandelen en kunt u zich laten informeren over de plannen. Ook kunt u vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren en kunt u desgewenst een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen.

Naar boven