Ontwerp bestemmimgsplan 'Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel', Milieueffectrapportage (MER) en ontwerp omgevinsgvergunning
Logo Hollands Kroon
Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders
Grondslag: artikel 3.31 Wro
Onderwerp: coördinatiebesluit
Plangebied: Langereis 4 en 6, 1731 MD Winkel
Doel plan: uitbreiding melkrundveehouderij
Coordinatieregeling
De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 28 juni 2012 besloten om voor de uitbreiding van melkveehouderij Klaver Koe, gevestigd aan de Langerijs 6, 1731 MD in Winkel, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Bij toepassen van deze regeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de ontwerpbesluiten voor vaststeling van het ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel', de aanverwante plan-, en project Milieueffectrapportage (MER) en de omgevinsgvergunnining ter inzage. De omgevingsvergunning ziet op de activiteiten bouwen, milieu (het oprichten en het in werking hebben van een inrichting) en uitweg.
O mschrijving onwikkeling/plangebied
Het plangebied betreft het perceel Langereis 4-6 in Winkel. De firma Klaver Koe wil het bestaande melk-rundveebedrijf uitbreiden tot een omvang van 745 melk- en kalfkoeien en 103 stuks jongvee.
De uitbreiding is beoogd aan de noordzijde van het bestaande bedrijf. De nieuwe te realiseren ligboxenstal zal gaan voorzien in 414 plaatsen voor melk- en kalfkoeien en 68 plaatsen voor jongvee. Twee bestaande gebouwen worden daarvoor gesloopt.  In een bestaande stal worden 17 extra plaatsen voor melkkoeien gerealiseerd.
Voor de uitbreiding is een (postzegel)bestemmingsplan opgesteld dat ziet op een bestemmingsvlak (‘agrarisch bedrijf’) van 4,5 hectare groot waarbinnen een bouwvlak van ongeveer 3 hectare groot is gelegen. De MER geeft inzicht in de milieugevolgen en de eventueel daarbij te nemen maatregelen. De omgevingsvergunning ziet op feitelijke uitvoering van hetgeen het bestemmingsplan mogelijk maakt. 
Procedure
Alle relevante stukken en ontwerpbesluiten worden gelijktijdig voor zes weken ter inzage gelegd. Er kunnen dan door iedereen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van die periode en behandeling van eventuele zienswijzen zal definitief worden besloten en staat er nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In principe staat het beroep dan alleen nog open voor diegenen, die ook tijdig een zienswijzen hebben ingediend.
Ter inzage
U kunt het ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel', plan-/projectMER en ontwerp-omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken van 12 september 2014 tot en met 23 oktober 2014 inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting, adres: De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Wilt u meer informatie? Maak dan telefonisch een afspraak via telefoonnummer 088 – 321 5000.
Het ontwerp bestemmingsplan 'Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel', plan- en projectMER en de ontwerp-omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken zijn tevens als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:
• Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ onder: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1911.BPBG2010hz01-on01
• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPBG2010hz01-on01
Zienswijzen
Gedurende de inzagetermijn kunt u ten aanzien van de ontwerpbesluiten zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.
Schriftelijk
Stuur uw zienswijzen naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief a.u.b. als onderwerp “BP Langereis 4-6” en daarbij het specifieke onderwerp waar uw zienswijzen op gericht zijn (bestemmingsplan/MER/omgevinsgvergunning).
Mondeling
Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u een afspraak maken met Lidia Pronk via telefoonnummer 088 – 321 5000. U kunt hiervoor een afspraak maken. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.
 
Naar boven