Gemeente Heerlen - Bekendmaking ingevolge de Drank- en Horecawet
Logo Heerlen
De burgemeester van Heerlen maakt, gelet op het bepaalde in artikel 6 van de Drank- en Horecawet en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet te verlenen aan:
 
  • 1.
    de Wijkvereniging KCC ‘13 voor het verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse in de inrichting gelegen aan de Govert Flinckstraat 90 te Heerlen;
  • 2.
    de Stichting Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen voor het verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse in de inrichting gelegen aan de Valkenburgerweg 72 te Heerlen;
  • 3.
    de Stichting Arcus College voor het verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse in de inrichting gelegen aan de Valkenburgerweg 148 te Heerlen.
 
Tevens is de burgemeester van Heerlen voornemens een horeca-exploitatievergunning te verlenen op grond van artikel 3:4 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Heerlen.
 
Aan de Drank- en Horecawetvergunning worden op grond van artikel 4 van de Drank- en Horecawet de volgende beperkingen / voorwaarden verbonden:
 
  • 1.
    het is verboden in de inrichting bijeenkomsten te houden van persoonlijke aard, zoals bruiloften, recepties en partijen waarbij alcoholhoudende drank wordt verstrekt;
  • 2.
    het is verboden bijeenkomsten van persoonlijke aard als bedoeld in voorschrift 1 openlijk aan te prijzen, hiermee te adverteren of hiervoor reclame te maken; mededelingen dan wel bekendmakingen van activiteiten die voortvloeien uit de doelstelling van de vergunninghouder vallen niet onder dit verbod;
  • 3.
    het is verboden om buiten de in het bestuursreglement genoemde schenktijden alcoholische dranken te schenken; een uittreksel met daarin de artikelen ten aanzien van huis- en gedragsregels, schenktijden en leeftijdsgrenzen is aangebracht op een voor het publiek duidelijke en leesbare plaats.
 
Krachtens artikel 8 sub d van de door de raad van de gemeente Heerlen bij zijn besluit van 6 juni 1994 vastgestelde Drank- en Horecaverordening voor de gemeente Heerlen is deze vergunning beperkt tot het verstekken van zwak alcoholische drank voor gebruik te plaatse.
 
De conceptvergunningen en het daarbij horende bestuursreglement ligt met ingang van 11 september 2014 gedurende 6 weken op werkdagen op afspraak ter inzage in de Publiekshal, Geleenstraat 27. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn naar keuze mondeling of schriftelijk hun zienswijzen inbrengen tegen de conceptvergunningen. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak worden ingediend bij de juridisch medewerker drank- en horeca, telefoonnummer 14 045. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden verzonden aan de burgemeester van Heerlen, t.a.v. afdeling Publiekszaken/Bureau KCC Leefomgeving 50050, Postbus 1, 6400 AA Heerlen.
 
 
Naar boven