Logo Teylingen
Vaststelling wijzigingsplan locatie Regenboog Boerhaavestraat, Voorhout, Teylingen

Identificatienummer: NL.IMRO.1525.WP2014VHT08003-0401

Toelichting wijzigingsplan

Woningbouwontwikkeling Regenboog in Voorhout maakt deel uit van het bestemmingsplan Dorp Voorhout, vastgesteld op 23 juni 2011. Binnen dit gebied aan de Boerhaavestraat maakt het bestemmingsplan 4 woningen mogelijk. Er is echter een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor deze locatie om dit aantal te wijzigen naar 7 aaneengeschakelde woningen. De initiatiefnemer wenst gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid die hiervoor is opgenomen in het bestemmingsplan, omdat er momenteel meer vraag is naar rijwoningen in een ander prijssegment. De bouw van 7 woningen in plaats van 4 woningen op de betreffende locatie past daarbij beter. In opdracht van de initiatiefnemer is voor de locatie daarom een wijzigingsplan opgesteld dat voorziet in een passend bouwvlak. Dit wijzigingsplan is door het college van burgemeester en wethouders gewijzigd vastgesteld op 2 september 2014.

Ter inzage

Het collegebesluit en het vastgestelde wijzigingsplan liggen met ingang van donderdag 11 september tot en met woensdag 22 oktober 2014 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt het wijzigingsplan inzien in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim.

De digitale versie van dit wijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Wonen – Bouwen en wonen – Plannen en projecten – Voorhout – locatie Regenboog Boerhaavestraat, Voorhout vindt u een link naar het digitale wijzigingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het wijzigingsplan downloaden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit van de raad kunnen belanghebbenden van donderdag 11 september tot en met woensdag 22 oktober 2014 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 23 oktober 2014 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Ishaak van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

Burgemeester en wethouders van Teylingen,

Voorhout, 10 september 2014

Naar boven