Logo Graft-De Rijp
Rectificatie bekendmaking van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Benzineverkooppunt Zuiddijk’, Graft-De Rijp

Burgemeester en wethouders van Graft-De Rijp maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 12 juni 2014 heeft besloten het bestemmingsplan “Benzineverkooppunt Zuiddijk” gewijzigd vast te stellen. Dit besluit is reeds eerder bekendgemaakt maar is destijds niet volledig gepubliceerd aangezien de bekendmaking in de Staatscourant ontbrak. Het gewijzigd vastgestelde plan wordt daarom opnieuw bekendgemaakt.

Met het bestemmingsplan wordt de verplaatsing van een benzineverkooppunt aan de Grafterbaan te Graft naar het bedrijventerrein De Volger te De Rijp mogelijk gemaakt. Het plan voorziet in de ontwikkeling van een bemand tankstation met bijbehorende voorzieningen. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op enkele aanpassingen in de toelichting en op de verbeelding. Zo is de duiker onder de inrit van het benzineverkooppunt mogelijk gemaakt, is er een klein deel van de bestemming "Water" in het zuiden van het plangebied bestemming "Groen" geworden en is de sloot in het noorden van het plangebied iets uitgebreid. De wijzigingen leiden niet tot verandering van het plan. Het benzineverkooppunt komt op dezelfde locatie.

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf woensdag 10 september 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Graft-De Rijp. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en ’s middags op afspraak tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Tevens is het plan met bijbehorende stukken te raadplegen op de website van de gemeente www.graftderijp.nl (klik op ‘actueel’ en ‘bekendmakingen’ en vervolgens op ‘bestemmingsplannen’) en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld door:

een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Deze rectificatie heeft geen gevolgen voor reeds ingediende beroepen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Als binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Meer informatie staat op de website http://www.raadvanstate.nl

Naar boven