Logo Geldermalsen
Wijzigingsplan Bisschopsgraaf te Tricht, (vastgesteld), Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 31 januari 2014 ligt, op grond van artikel 3.9a lid Wro, bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan “Bisschopsgraaf te Tricht” ter inzage. Het vaststellingsbesluit van 21 januari 2014 maakt onderdeel uit van de planstukken. Tegen het ontwerp waren geen zienswijzen ingediend. De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl > bestemmingsplannen > Terinzage > wijzigingsplan Bisschopsgraaf te Tricht.

Toelichting

Het wijzigingsplan maakt de uitvoering van een project van waterschap Rivierenland mogelijk. Hiervoor wordt een bestaand agrarisch perceel, gelegen aan de Bisschopsgraaf ter hoogte van de Weistraat te Tricht, omgevormd naar een deels nat natuurgebied. Het bestaande ruim 3 hectare grote landbouwperceel zal deels met bos worden ingeplant en deels worden vergraven om ruimte te bieden aan extra watergangen, rietlanden en nat grasland/broekbos. Het project zal deels ook uitgevoerd worden op een naastgelegen bosperceel, maar hiervoor is geen wijziging van het bestemmingsplan nodig. Na realisatie van dit project ontstaat ten oosten van de Bisschopsgraaf een aangesloten natuurgebied van ongeveer 15 hectare. Een groot deel van dit natuurgebied is enige jaren geleden gerealiseerd als onderdeel van de bos- en natuurcompensatie van de verbreding van rijksweg A2.

Reageren

Gedurende de terinzagelegging van de planstukken t/m 13 maart 2014 kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van B en W hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het wijzigingsbestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven