Logo Groningen
Beschikking Wabo en Waterwet ChemCom Industries BV, Oosterhorn 10 te Farmsum, Groningen

Gedeputeerde staten van Groningen maken bekend dat zij in het kader van de Wabo en namens het Ministerie van I&M de Waterwet, vergunningen hebben verleend aan ChemCom Industries BV, gevestigd aan de Oosterhorn 10 te Farmsum voor de productie van formaline en harsen en voor het brengen van stoffen, afkomstig van ChemCom op het Eems-Dollard estuarium.

Procedure

Gedeputeerde staten zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de vergunning ingevolgde de Wabo. Het Ministerie van I&M is het bevoegd gezag voor het verlenen van de Watervergunning. Omdat de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend en inhoudelijk samenhangen worden deze gecoördineerd afgehandeld. Gedeputeerde staten zijn met de coördinatie van deze procedure belast.

Terinzagelegging

De beschikkingen en de daarbij behorende stukken (waaronder o.a. de aanvraag) liggen met ingang van 9 september tot en met 21 oktober 2014 ter inzage in het gemeentehuis te Delfzijl. Tevens liggen de stukken gedurende deze periode elke werkdag tijdens kantooruren ter inzage in het Provinciehuis Groningen. Hiervoor dienst u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 te Groningen. De beschikkingen kunnen ook worden ingezien op www.provinciegroningen.nl

Beroep

Naar aanleiding van de zienswijzen zijn er wijzigingen in de beschikking doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp in de beschikking.

Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • Degenen die een zienswijze willen inbrengen tegen de wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp van de beschikking zijn aangebracht.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw L.M. Riemsma, tel. 0598-788089 van de afdeling Vergunningverlening van de Omgevingsdienst Groningen.

Naar boven