Logo Veghel
Ontwerp bestemmingsplan Veghel-West, herstelplan Noordkade 5 en NCB-laan 10, Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Veghel-West, herstelplan Noordkade 5 en NCB-laan 10 met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan Veghel-West, herstelplan Noordkade 5 en NCB-laan 10 elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE02al010000BP2014-ON01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Tegen de vaststelling van bestemmingsplan “Veghel-West, deelgebied Hoogstraat-Oranjewijk” is door de eigenaar van de percelen Noordkade 5 en NCB-laan 10 beroep ingesteld. Op 28 mei 2014 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak uitspraak gedaan op het beroep.Het bestemmingsplan laat geen bedrijvigheid in categorie 3.2 toe, terwijl enkele vergunde activiteiten wel als zodanig beschouwd moeten worden. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State draagt de raad van de gemeente Veghel daarom op om met inachtneming van hetgeen in de uitspraak is overwogen een nieuw besluit te nemen over het ontbreken van een regeling voor het plandeel met de bestemming "Bedrijf" voor de percelen NCB-laan 10 en Noordkade 5 waardoor bedrijfsactiviteiten van categorie 3.2 van de Lijst van bedrijfsactiviteiten als zodanig worden toegestaan.Om te voldoen aan de opdracht van de Afdeling bestuursrechtspraak is het bestemmingsplan 'Veghel-West, herstelplan noordkade 5 en NCB-laan 10' opgesteld, waarin de vergunde categorie 3.2 activiteiten positief worden bestemd.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college burgemeester en wethouders van Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met dhr. M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel, 10 september 2014

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven