Logo Lingewaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sportaccommodatie, Asperen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Sportaccommodatie, Asperen’.

Toelichting.

Sportstichting “De Wiel” is voornemens om aan de Leerdamseweg 39 te Asperen een nieuwe multifunctionele binnensportaccommodatie te realiseren. De reeds aanwezige bebouwing wordt ten behoeve van het vernieuwingsplan gesloopt.

Met het voorgenomen nieuwbouwplan wijzigt de invulling van de locatie. De nieuwe invulling past niet binnen de regeling van het geldende bestemmingsplan "Bestemmingsplan Kern Asperen". De gemeente wenst door middel van dit nieuwe bestemmingsplan medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van het plangebied. Het voorliggende bestemmingsplan is conform artikel 3.1 Wro opgesteld en wordt overeenkomstig de wettelijke eisen als ontwerp ter inzage gelegd.

Inzagentermijn.

Vanaf 4 september 2014 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Sportaccommodatie, Asperen” gedurende zes weken tot en met 15 oktober 2014 voor een ieder ter inzage. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (actueel/bestemmingsplannen/ plannen in procedure) en www.ruimtelijkeplannen.nl kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Inloopavond.

Op woensdagavond 10 september 2014 is er een inloopavond tussen 19:30 en 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Asperen. Daar kunnen belangstellenden informatie inwinnen over het ontwerpbestemmingsplan en de hierbij behorende stukken.

Zienswijzen.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

Asperen, 3 september 2014.

Naar boven