Logo Houten
Vaststelling uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase b, Houten

Op 26 maart 2013 heeft de gemeenteraad het globaal bestemmingsplan Leebrug II, 2e fase vastgesteld. Om de bouw van woningen mogelijk te maken moeten er vervolgens uitwerkingsplannen worden vastgesteld.

Op 26 augustus 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase b, gewijzigd vastgesteld. Het uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase b omvat de uitgewerkte bestemmingen voor de locatie tussen de buurtwegen Het Hout, Mahoniehout en Ebbenhout en voorziet in de bouw van 10 grondgebonden woningen.

De wijziging betreft een uitbreiding van de bestemming Wonen ‘Twee-aan-een’ t.b.v. het vergroten van de uitbouwmogelijkheid van twee woningen aan de oostzijde van het plan.

Waar en wanneer kunt u het vastgestelde uitwerkingsplan inzien?

Het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 4 september 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de GemeenteInGang. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (030) 63 92 611. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Daarnaast is het vastgestelde plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0312LEEBRUG2F2B-VSUP

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn:

NL.IMRO.0321.0312LEEBRUG2F2B-VSUP

Het vastgestelde plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/uitwerkingsplannen.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase b kan met ingang van vrijdag 5 september 2014 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Tevens kunnen belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest beroep instellen en kunnen belanghebbenen beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift uitwerkingsplan Leebrug II 2e fase b’, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van het uitwerkingsplan treedt in werking op vrijdag 17 oktober 2014, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op dit plan is de Crisis- en Herstelwet van kracht.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen dhr. W.F. de Moed of dhr. R.D. de Goede.

Naar boven