Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 27 augustus 2014, nr. 552830 houdende wijziging van de Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen ten behoeve van uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 373, 391, 541, tweede lid, 556, eerste lid, en 587, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen ten behoeve van uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 1 wordt onder vervanging van de punt aan het slot door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • o. ambtenaren en functionarissen, werkzaam bij de interdepartementale post- en koeriersdienst.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 27 augustus 2014

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

TOELICHTING

In de periode van 1 september 2014 tot 1 maart 2015 zal binnen het werkgebied van het arrondissementsparket Den Haag en het werkgebied van het arrondissementsparket Oost-Nederland een pilot plaatsvinden waarbij door ambtenaren of functionarissen werkzaam bij de interdepartementale post- en koeriersdienst (IPKD) gerechtelijke stukken worden betekend. Door middel van onderhavige wijzigingsregeling wordt de Regeling aanwijzing ambtenaren van politie en functionarissen ten behoeve van uitreiking en betekening van gerechtelijke stukken, waarin de ambtenaren en functionarissen worden aangewezen welke gerechtelijke stukken mogen uitreiken, aangepast. Hiermee wordt bewerkstelligd dat ook de ambtenaren en functionarissen van de IPKD gerechtelijke stukken mogen uitreiken en betekenen. Na afloop van de pilot zal worden bezien of deze taakstelling van betreffende ambtenaren en functionarissen landelijk en structureel wordt ingevoerd.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

Naar boven