Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.) Windpark Slufterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam heeft op 6 februari 2014 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Nuon Wind Development B.V. en Eneco Wind B.V. voor de wijziging en uitbreiding van het Windpark Slufterdam. De inrichting is gelegen op en nabij de dijk van het baggerdepot De Slufter op de Maasvlakte te Rotterdam en deels op grondgebied van de gemeente Westvoorne.

Voor deze activiteit moeten vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Waterwet worden aangevraagd bij het college van burgemeester en Wethouders van Rotterdam en bij de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid). De activiteit valt onder categorie D22.2 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat de vergunningverlenende instanties moeten beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Het college van burgemeester en Wethouders en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan het artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij op 2 juli 2014 besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer en de Waterwet in beide gevallen niet noodzakelijk is.

Inzage

De aanmeldingsnotitie en het besluit van 2 juli 2014, liggen van 11 september 2014 tot en met 22 oktober 2014 ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, gebouw De Maas, Boompjes 200 te Rotterdam (op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur);

  • het ServicePunt van de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje (tijdens openingsuren);

  • bij de DCMR Milieudienst Rijnmond, van 8:30 tot 17:00 uur, Parallelweg 1 te Schiedam, telefoonnummer 010 – 246 86 21.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen rechtstreeks bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Bij de ontwerpbesluiten in het kader van de Wabo (omgevingsvergunning beperkte milieutoets) en de Waterwet die op een later moment worden gepubliceerd staat wel rechtstreeks bezwaar open tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, de heer R. Krijnen, telefoonnummer: 010 – 246 8051, email: ruud.krijnen@dcmr.nl.

Deze kennisgeving staat ook op www.dcmr.nl. DMS nummer 21793345

Naar boven