Logo Leidschendam-Voorburg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Rotterdamsebaan’, Leidschendam-Voorburg

(Crisis- en herstelwet van toepassing)

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 12 november 2013 het bestemmingsplan ‘Rotterdamsebaan’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied ligt in Voorburg-West en wordt globaal begrensd door de Vliet, de Binckhorstlaan, de Den Burghstraat, de Broeksloot, de Tussenburgstraat, de Paradijsstraat, de Heeswijkstraat, de Prinses Mariannelaan en de Fonteijnenburghlaan.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling, die de aanleg mogelijk maakt van de Rotterdamsebaan: een nieuwe verbindingsweg tussen het rijkswegennet vanaf knooppunt Ypenburg (A4 en A13) en de Centrale Zone (Binckhorst-Centrum-Scheveningen) van Den Haag. De Rotterdamsebaan begint bij knooppunt Ypenburg en heeft daar een aansluiting op het rijkswegennet. Daarna loopt de weg in noordelijke richting door de Vlietzone. Vervolgens verdwijnt de Rotterdamse-baan onder de grond en loopt zij in een tunnel onder Voorburg-West en een deel van de Binckhorst door. In de Binckhorst komt de weg boven en wordt daar aangesloten op de Centrumring van Den Haag.

Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in een actualisatie van de bestaande juridisch-planologische regeling voor een deel van Voorburg-West, waarmee wordt voldaan aan de actualisatieverplichtingen uit de Wro. Voor het plangebied wordt een nieuw planologisch regime vastgesteld dat een conserve-rend karakter zal hebben.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Rotterdamsebaan’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzien bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 10 januari 2014 tot en met donderdag 20 februari 2014.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 8 januari 2014

Naar boven