Besluit tot wijziging van de Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2014

Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit Beleidsregel UWV Protocol Jobcoach UWV 2014 (Staatscourant 2014, 18037) wordt als volgt gewijzigd:

A

In Paragraaf A.3.1. (Middenregime geldt als standaard maximaal te vergoeden begeleidingsuren) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt de zin ‘Het UWV zal de aanvraag individueel - met inachtneming van het Protocol 2012 – beoordelen’ vervangen door: Het UWV zal de aanvraag individueel – met in achtneming van het Protocol 2014 – beoordelen.

B

In Hoofdstuk A.5 (Aanvraag) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt onder het kopje ‘Te laat ontvangen aanvraag ’ de zin ‘Of is de vervolgaanvraag niet binnen 2 weken na afsluiting van de voorliggende Jobcoachperiode ontvangen?’ vervangen door: Of is de vervolgaanvraag niet binnen 4 weken na afsluiting van de voorliggende Jobcoachperiode ontvangen?.

C

In Hoofdstuk A.8 (Wijziging of beëindiging dienstbetrekking) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de tweede alinea de zin ‘De Klant – of namens hem de Jobcoachorganisatie – stelt UWV hiervan uiterlijk binnen 2 weken na ingangsdatum van de wijziging op de hoogte en legt de eventuele gevolgen die deze wijziging heeft voor de lopende halfjaarsperiode Jobcoaching ter beoordeling voor aan UWV.’ vervangen door: De Klant – of namens hem de Jobcoachorganisatie – stelt UWV hiervan uiterlijk binnen 1 week na ingangsdatum van de wijziging op de hoogte en legt de eventuele gevolgen die deze wijziging heeft voor de lopende halfjaarsperiode Jobcoaching ter beoordeling voor aan UWV.

D

In Hoofdstuk A.8 (Wijziging of beëindiging dienstbetrekking) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de derde alinea de zin ‘Ontvangt UWV het Wijzigingsformulier niet binnen de gestelde termijn van 2 weken?’ vervangen door: Ontvangt UWV het Wijzigingsformulier niet binnen de gestelde termijn van 1 week?

E

In Paragraaf A.9 (Jobcoaching voor meerdere klanten bij een werkgever) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt de zin ‘Het ‘Protocol 2012 gaat uit van de situatie dat in een onderneming voor één Klant een Jobcoach noodzakelijk is.’ vervangen door: Het Protocol 2014 gaat uit van de situatie dat in een onderneming voor één Klant een Jobcoach noodzakelijk is.

F

In Paragraaf B.3.1 (Facturatie erkende organisaties Erkenningskader 2012) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de tweede alinea de zin ‘De tweede factuur (ofwel eindfactuur) stuurt de Jobcoachorganisatie uiterlijk binnen 2 weken na beëindiging van de Jobcoachperiode.’ vervangen door: De tweede factuur (ofwel eindfactuur) stuurt de Jobcoachorganisatie uiterlijk binnen 4 weken na beëindiging van de Jobcoachperiode.

G

In Paragraaf B.4.3. (De vervolgaanvraag) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de eerste alinea de zin ‘Dan dient de Klant – of de Jobcoachorganisatie namens hem – uiterlijk binnen 2 weken na afloop van de Jobcoachperiode een vervolgaanvraag in.’ vervangen door: Dan dient de Klant – of de Jobcoachorganisatie namens hem – uiterlijk binnen 4 weken na afloop van de Jobcoachperiode een vervolgaanvraag in.

H

In Paragraaf B.4.3. (De vervolgaanvraag) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de laatste alinea de zin ‘De vervolgaanvraag, de verantwoordingsrapportage, het beoordelingsformulier en de eindfactuur dienen binnen 2 weken na beëindiging van de halfjaarsperiode te zijn ontvangen.’ vervangen door: De vervolgaanvraag, de verantwoordingsrapportage, het beoordelingsformulier en de eindfactuur dienen binnen 4 weken na beëindiging van de halfjaarsperiode te zijn ontvangen.

I

In Hoofdstuk B.7 (Periodiek overleg) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt de zin ‘Nadat een Jobcoachorganisatie is erkend, voeren UWV en de Jobcoachorganisatie tenminste één keer per jaar en voorts indien daartoe aanleiding is, overleg over de kwaliteit van de geleverde Jobcoaching en andere verplichtingen die voortvloeien uit het Erkenningskader 2012 en dit Protocol 2012.’ vervangen door: Nadat een Jobcoachorganisatie is erkend, voeren UWV en de Jobcoachorganisatie tenminste één keer per jaar en voorts indien daartoe aanleiding is, overleg over de kwaliteit van de geleverde Jobcoaching en andere verplichtingen die voortvloeien uit het Erkenningskader 2012 en dit Protocol 2014.

J

In Hoofdstuk B.11 (Meldpunt voor Jobcoachorganisaties) van het Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt de zin ‘Voor vragen over het Erkenningskader 2012 en het Protocol 2012 heeft UWV een meldpunt voor bedrijven ingericht.’ vervangen door: Voor vragen over het Erkenningskader 2012 en het Protocol 2014 heeft UWV een meldpunt voor bedrijven ingericht.

K

In de Toelichting bij het besluit Beleidsregel UWV Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt onder het kopje ‘Wijzigingen’ onder de 3e bullit de zin ‘Een wijziging in de situatie van de Klant die gevolgen heeft voor een toegekende Jobcoachperiode dient binnen uiterlijk 2 weken na ontstaan van deze wijziging aan UWV te worden doorgegeven.’ vervangen door: Een wijziging in de situatie van de Klant die gevolgen heeft voor een toegekende Jobcoachperiode dient binnen uiterlijk 1 week na ontstaan van deze wijziging aan UWV te worden doorgegeven.

L

In de Toelichting bij het besluit Beleidsregel UWV Protocol Jobcoach UWV 2014 wordt in de een na laatste alinea de zin ‘In het Protocol Jobcoach UWV 2014 is geregeld dat indien er sprake is van een wijziging, de Klant deze binnen 2 weken nadat de wijziging is ontstaan, aan UWV dient te melden.’ vervangen door: In het Protocol Jobcoach UWV 2014 is geregeld dat indien er sprake is van een wijziging, de Klant deze binnen 1 week nadat de wijziging is ontstaan, aan UWV dient te melden.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2014.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 19 augustus 2014

B.J. Bruins Voorzitter Raad van bestuur UWV

TOELICHTING

Het Besluit Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2014 (besluit van 10 juni 2014, Staatscourant 2014, 18037) – bevat onder meer bepalingen omtrent verschillende door de Klant in acht te nemen termijnen. Gebleken is dat in het Protocol Jobcoach UWV 2014 een drietal termijnen op een aantal plaatsen niet eenduidig is weergegeven. Met dit wijzigingsbesluit worden deze omissies hersteld.

Het betreft de volgende termijnen:

  • De voor de Klant geldende maximale aanvraagtermijn voor Jobcoaching. Deze is 4 weken en niet 2 weken zoals op een aantal plaatsen in het Protocol is vermeld.

  • De maximale termijn waarbinnen een Klant een wijziging in zijn situatie moet doorgeven. Deze is 1 week en niet 2 weken zoals op een aantal plaatsen in het Protocol is vermeld.

  • De maximale termijn waarbinnen de Klant en zijn Jobcoachorganisatie de vervolgaanvraag en vervolgrapportage met bijlagen moet indienen bij UWV. Deze is 4 weken en niet 2 weken zoals op een aantal plaatsen in het Protocol is vermeld.

Daarnaast wordt in het Protocol op een aantal plaatsen verwezen naar het Protocol 2012, terwijl bedoeld is te verwijzen naar het Protocol 2014. Ook deze omissies worden met dit wijzigingsbesluit hersteld.

De wijzigingen treden in werking met ingang van 1 juli 2014, zijnde de inwerkingtredingsdatum van het Besluit Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2014

B.J. Bruins Voorzitter Raad van bestuur UWV

Naar boven