Logo De Ronde Venen
Verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een bed & breakfast in het voormalige stationsgebouw Abcoude, De Ronde Venen

Verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een bed & breakfast in het voormalige stationsgebouw, een aanbouw aan het voormalige stationsgebouw, een spoorpaviljoen, een tuinpaviljoen en vier dijkverblijven op het perceel Stationsplein 3A, 1391 GS Abcoude in afwijking van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, onder 3º Wabo een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een bed & breakfast in het voormalige stationsgebouw, een aanbouw aan het voormalige stationsgebouw, een spoorpaviljoen, een tuinpaviljoen en vier dijkverblijven op het perceel Stationsplein 3A in Abcoude. Het betreft de activiteiten bouwen en het afwijken van het bestemmingsplan. De verleende vergunning wijkt niet af van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen vanaf 5 september 2014 gedurende 6 weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie van de verleende omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken zijn in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.

  • De verleende omgevingsvergunning, de bijbehorende stukken en de verbeelding van het authentieke plan is interactief te raadplegen via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.PB024stationspl3a-ow01.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken.

Wat houdt deze omgevingsvergunning in?

Met de omgevingsvergunning wordt het mogelijk om een bed & breakfast in het voormalige stationsgebouw, een aanbouw aan het voormalige stationsgebouw, een spoorpaviljoen, een tuinpaviljoen en vier dijkverblijven te realiseren op het perceel Stationsplein 3A te Abcoude.

Beroepschrift

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende de termijn van inzage tegen deze omgevingsgunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien men op korte termijn wil voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, kan door degene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Er dient wel sprake te zijn van een spoedeisend belang.

Aan het indienen van beroep en aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U kunt uw beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Utrecht via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven