Logo Stede Broec
Voornemen vaststellen hogere waarde wegenverkeerslawaai en hogere waarde railverkeerslawaai, nieuwbouwwoning en zorgbakkerij ‘Molen Ceres’, Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec hebben de volgende besluiten genomen:

Zij hebben het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai voor de realisatie van een woning op het perceel Broekerhavenweg 84 bij molen Ceres.

Wegverkeerslawaai

De geluidbelasting vanwege het verkeer op de Florasingel bedraagt 58 dB op de achtergevel en 59 dB op de linkerzijgevel. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt hiermee overschreden. De maximaal toelaatbare waarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Maatregelen als omschreven in de Wet geluidhinder om de geluidbelasting terug te brengen worden niet doelmatig geacht.

Railverkeerslawaai

De geluidbelasting vanwege het railverkeer bedraagt 56 dB op de voorgevel en 57 dB op de rechterzijgevel. De voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt hiermee overschreden. De maximaal toelaatbare waarde van 68 dB wordt niet overschreden.

Maatregelen als omschreven in de Wet geluidhinder om de geluidbelasting terug te brengen worden niet doelmatig geacht.

Wet geluidhinder

Deze medewerking wordt verleend met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 30 januari 2014, zes weken ter inzage. U kunt deze inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling VROM/Bouwen op de 1e verdieping.

Zienswijzen

Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Voor het maken van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling VROM/BOUWEN, telefoonnummer:0228-510111.

Naar boven