Logo Gouda
Vaststelling bestemmingsplan Vosko, Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 22 januari 2014 het bestemmingsplan Vosko gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied is gelegen op bedrijventerrein Goudse Poort aan de Kampenringweg 49. Het plan maakt de sloop van een kantoorgebouw en de herbouw hiervan op naastgelegen kadastraal perceel mogelijk. Voorts voorziet het plan in de juridisch-planologische randvoorwaarden voor de bouw van een voorzieningencluster.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Vosko

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De ambtshalve wijzigingen zijn aangebracht naar aanleiding van ingekomen onderzoeksrapporten. De rapporten bieden een nadere onderbouwing voor het bestemmingsplan. Naar aanleiding daarvan zijn de conclusies in de toelichting van het plan aangevuld. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van beantwoording zienswijzen.

Het bestemmingsplan Vosko met kenmerk NL.IMRO.0513.0304BPVosko-DF01 en de daarbij behorende stukken liggen van 30 januari 2014 tot en met 12 maart 2014 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan vanaf 31 januari 2014 tot en met 13 maart 2014 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 29 januari 2014

Naar boven