Logo Fryslân
Ontwerpnotitie Romte foar Sinne, partiële herziening Verordening Romte, Fryslân

Op 24 juni 2014 heeft het College van gedeputeerde staten van Fryslân het ontwerp van de notitie Romte foar Sinne vastgesteld. De notitie bevat ook een voorstel voor partiële herziening van de Verordening Romte Fryslân 2014.

Dit ontwerp doorloopt de wettelijke procedure van ter inzage legging zoals neergelegd in de Wet ruimtelijke ordening.

Van maandag 1 september 2014 tot en met zondag 12 oktober 2014 ligt het ontwerp ter inzage. Binnen deze termijn van zes weken kan een ieder zijn opmerkingen over het ontwerp indienen bij gedeputeerde staten.

Inhoud op hoofdlijnen

In de notitie wordt voorgesteld, om aanvullend op mogelijkheden op daken, in bestaand bebouwd gebied en als ‘meervoudig ruimtegebruik’, ook ruimte te bieden aan opstellingen voor zonne-energie op de grond, aansluitend op stad of dorp. De notitie geeft uitgangspunten voor een zorgvuldige locatiekeuze en een goede ruimtelijke inpassing per type van locatie.

De notitie bevat ook het hierop afgestemde voorstel voor partiële herziening van de per 1 augustus 2014 in werking getreden Verordening Romte Fryslân 2014.

Waar kunt u het ontwerp inzien?

De notitie is langs elektronische weg te raadplegen op www.fryslan.nl/romtefoarsinne en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens ligt de notitie in genoemde periode tijdens werkdagen, gedurende de reguliere openingstijden voor een ieder ter inzage in:

  • het provinciehuis van Fryslân: Tweebaksmarkt 52 in Leeuwarden.

  • het gemeentekantoor van alle gemeenten in de provincie Fryslân.

Hoe kunt u uw reactie geven?

U kunt uw opmerkingen gedurende de periode van ter inzage legging als volgt inbrengen:

  • schriftelijk, gericht aan gedeputeerde staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden, onder vermelding van ‘Inspraak ontwerp Romte foar Sinne’.

  • langs elektronische weg via het volgende mailadres: m.e.kroese@fryslan.nl.

Wat gebeurt er met uw reactie?

De inspraakreacties worden gebundeld en door gedeputeerde staten beoordeeld in een reactienota. Op basis van de reacties kan de notitie, zoals deze aan provinciale staten wordt voorgelegd ter vaststelling, aanpassing ondergaan. Provinciale staten worden in kennis gesteld van de reactienota. Gedeputeerde staten zijn voornemens de notitie Romte foar Sinne, inclusief de partiële herziening van de verordening, eind 2014 aan provinciale staten voor te leggen, ter vaststelling.

Leeuwarden, augustus 2014

Naar boven