Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Oudwoude 2014’, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Oudwoude 2014’ vanaf donderdag 4 september 2014 ter inzage ligt. Deze aankondiging is tevens een kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

De partiële herziening regelt een drietal aanpassingen aan het bestemmingsplan ‘Oudwoude’. Het betreft een kleine inhoudelijke aanpassing aan de verbeelding, waarbij voor een kleine strook grond aansluitend aan het perceel Swartewei 1 de bestemming wordt gewijzigd naar de bestemming ‘Wonen-1’ en ‘Tuin’. Daarnaast wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de gronden waarop nu de Van Heemstraschool staat. Hiermee wordt het mogelijk om een andere invulling te geven aan deze gronden en gebouwen op het moment dat de school niet langer zal voortbestaan. Tot slot is bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Oudwoude’ in de regels van artikel 21 een verwijzing opgenomen naar artikel 9 (Maatschappelijk). Deze wordt gewijzigd naar artikel 10 (Recreatie-Verblijfsrecreatie).

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 4 september 2014 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, aan de van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente,

www.kollumerland.nl, bij informatie over ‘wonen en leven’/ ‘wonen en omgeving’/’ruimtelijke plannen’. Ook is het plan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.PhOwDorp14-Ow01

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM.

Naar boven