Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 25 augustus 2014 nr. IENM/BSK-2014/153577, houdende goedkeuring van het besluit van de Provinciale Staten van Limburg tot opheffing van de waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei en tot oprichting van het waterschap Limburg, alsmede tot vaststelling van het Reglement voor het waterschap Limburg, voor wat betreft de vaststelling van het beheergebied en de taken

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 5 van de Waterschapswet;

Gezien het ingekomen verzoek van 8 juli 2014 van Gedeputeerde Staten van Limburg, nr. 2014/37317;

BESLUIT:

Goed te keuren het besluit van de Provinciale Staten van Limburg van 4 juli 2014 tot opheffing van de waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei en tot oprichting van het waterschap Limburg, alsmede tot vaststelling van het Reglement voor het waterschap Limburg, voor wat betreft de vaststelling van het beheergebied en de taken.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Beroep

Tegen een beslissing inzake de goedkeuring van een besluit van provinciale staten tot opheffing van een waterschap of het wijzigen van de taak of het gebied van een waterschap kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient ondertekend te worden en ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en

  • d. de gronden van het beroep.

TOELICHTING

Provinciale Staten van de provincie Limburg hebben op 4 juli 2014 besloten de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas op te heffen en een nieuw waterschap, het waterschap Limburg, op te richten. Bij dit besluit is tevens het reglement dat de taken en het gebied van het nieuw waterschap omschrijft, vastgesteld.

De opheffing of instelling van een waterschap en de vaststelling of wijziging van de taak of het gebied van een waterschap behoeven op grond van artikel 5 van de Waterschapswet de goedkeuring van de minister van Infrastructuur en Milieu. Goedkeuring kan slechts worden onthouden wegens strijd met het recht of het algemeen belang. Uit de inspraaknota, vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Limburg op 6 mei 2014 (Bijlage 5 bij nr. G-14-012), waarin het besluit wordt toegelicht en onderbouwd en de bij het besluit betrokken belangen worden afgewogen, blijkt niet van een zodanige grond voor het onthouden van goedkeuring, zodat deze dient te worden verleend.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven