Logo Rijswijk
Terinzagelegging vastgesteld uitwerkings-/wijzigingsplan ‘Deelplan 4, 5 en 20’ (Sion – ’ t Haantje), Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor drie deelplannen in Sion aan de Pastoor Verburchweg/Van Rijnweg, Spieringweteringweg en Sionsweg, gelegen binnen het op 27 september 2011 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Sion – ’t Haantje’ (gelegen in RijswijkBuiten), een uitwerkings-/wijzigingsplan is vastgesteld.

Het plan is een uitwerking van de bestemming ‘Wonen – Uit te werken-1’ en maakt de realisatie van 210 woningen mogelijk. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeurswaarde door het verkeer op de Rijksweg A4, de Prinses Beatrixlaan, het Terras van Sion en de Laan van Sion. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Het uitwerkings-/wijzigingsplan ligt met ingang van vrijdag 29 augustus 2014 tot en met donderdag 9 oktober 2014 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijkbuiten.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.upSiondeelpl4520-VA01).

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet, dat is wel het geval wanneer u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vastgestelde uitwerkings-/wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Rijswijk, 26 augustus 2014

Burgemeester en wethouders, M.J. Bezuijen burgemeester

A. De Baat, gemeentesecretaris

Naar boven