Logo Zuid-Holland
Bekendmaking inspraak ontwerpprojectplan, projectnota/MER en ontwerpbesluiten dijkversterking Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland (afgekort: GS van Zuid-Holland) maken, op verzoek van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (afgekort: HHSK) en conform de Waterwet en Wet milieubeheer, bekend dat het ontwerpprojectplan en de projectnota/MER met betrekking tot de dijkversterking Capelle aan den IJssel en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking vanaf 28 augustus 2014 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. Het betreft het deel van de dijk langs de Hollandsche IJssel waarover de Dorpsstraat loopt en wel tussen de Mient tot voorbij het Slotpark over een lengte van ca. 400 meter. De dijk alhier voldoet niet aan de wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

Ten behoeve van deze dijkversterking is door HHSK een ontwerpprojectplan opgesteld. Ter onderbouwing van het in het projectplan uitgewerkte voorkeursalternatief, heeft HHSK een projectnota/MER opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn de volgende besluiten in ontwerp genomen:

  • een omgevingsvergunning voor de activiteiten kappen en bouwen door de gemeente Capelle aan den IJssel;

  • een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet zorgen GS van Zuid-Holland ervoor dat deze ontwerpbesluiten gelijktijdig met de projectnota/MER en het ontwerpprojectplan ter inzage liggen. Daarnaast zorgen GS ervoor dat de hierop ingediende zienswijzen worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen.

Na de definitieve vaststelling door HHSK van het, evt. vanwege zienswijzen aangepaste, projectplan wordt dit ter goedkeuring aan GS van Zuid-Holland aangeboden. Het vastgestelde projectplan, het goedkeuringsbesluit hierover en de, evt. vanwege zienswijzen aangepaste, uitvoeringsbesluiten worden te zijner tijd door de provincie bekendgemaakt en ter inzage gelegd, gedurende welke periode vervolgens de mogelijkheid bestaat om rechtsmiddelen in te dienen.

INZAGE

Het ontwerpprojectplan, de projectnota/MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en overige relevante stukken liggen van 28 augustus 2014 tot en met 8 oktober 2014 ter inzage bij:

  • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Maasboulevard 123 te Rotterdam. Open tijdens kantooruren (tel. 010- 4537200);

  • Gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur (tel. 14010);

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, tot en met 26 september 2014 gevestigd aan de Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag en vanaf 29 september 2014 aan de Prinses Beatrixlaan 2 in Den Haag. Inzage op afspraak (tel. 070 -378 6693);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren (tel. 070 – 4418855).

Deze stukken zijn ook in te zien of te downloaden vanaf de website: www.hhsk.nl/dijkversterkingcapelle

ZIENSWIJZEN

Een ieder kan van 28 augustus 2014 tot en met 8 oktober 2014 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerpprojectplan, de projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij gedeputeerde staten van Zuid-Holland, t.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze dijkversterking Capelle aan den IJssel". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw W.E. van Poelgeest van de provincie Zuid-Holland (tel. 070–4416786).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

INLICHTINGEN

Voor inhoudelijke vragen over het ontwerpprojectplan en de projectnota/MER kunt u terecht bij de heer P. van der Veeken van HHSK (tel. 010–4537341). Voor nadere inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met de heer J. Vessies (tel. 070–4417331) of mevrouw O. Bongers (tel. 070–4417658) van de provincie Zuid-Holland.

Voor alle geïnteresseerden wordt er op dinsdag 9 september 2014 van 20.00 tot 21.30 uur door HHSK een inloopbijeenkomst gehouden in Verpleeg- en zorgcentrum Rozenburcht, Nieuwelaan 20 in Capelle aan den IJssel. HHSK verneemt graag vooraf van u of u erbij bent. U kunt dit vóór 2 september 2014 doorgeven per e-mail aan p.vander.veeken@hhsk.nl. of telefonisch via tel. 010–4537431.

Naar boven