Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Ontwerpbestemmingsplan Ambachtsezoom en ontwerpexploitatieplan Ambachtsezoom, Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerp van het bestemmingsplan Ambachtsezoom en het ontwerpexploitatieplan Ambachtsezoom vanaf 1 september 2014 zes weken ter inzage liggen.

Ligging en begrenzing van het plangebied

Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van Hendrik-Ido-Ambacht, grenzend aan de gemeente Zwijndrecht. De begrenzingen van het plangebied worden bepaald door de Ambachtsezoom aan de noordzijde, agrarische gronden aan de oostzijde, de woningen/percelen aan De Baak aan de zuidzijde en de afrit van de Rijksweg A16 aan de westzijde.

Het bestemmingsplan

Dit plangebied was eerder onderdeel van het voorontwerpbestemmingsplan Ambachtsezoom e.o. dat in juni/juli 2013 in het kader van de inspraak ter inzage heeft gelegen. Enerzijds werd in dit voorontwerp de ontwikkeling van het bedrijventerrein planologisch mogelijk gemaakt. Anderzijds werden omliggende restgebieden, waar merendeels nog een oud uitbreidingsplan gold, planologisch geactualiseerd. Voor deze restgebieden is inmiddels een apart bestemmingsplan opgesteld, Zone Krommeweg, Langeweg, A16. Dit bestemmingsplan is 7 juli 2014 door de gemeenteraad vastgesteld.

Met het nieuwe bestemmingsplan Ambachtsezoom wordt de ontwikkeling van het bedrijventerrein Ambachtsezoom juridisch mogelijk gemaakt. Naar aanleiding van de reacties tijdens de inspraak en het vooroverleg over het voorontwerpbestemmingsplan Ambachtsezoom e.o., die betrekking hebben op de bedrijventerrein, is het bestemmingsplan enigszins aangepast.

Het exploitatieplan

De gemeente is geen eigenaar van alle gronden waarvoor in het ontwerpbestemmingsplan voor Ambachtsezoom een bedrijventerrein is voorzien en daarom is de gemeente wettelijk verplicht om gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. In het ontwerpexploitatieplan wordt onder meer het verhalen van kosten van de grondexploitatie geregeld.

Stukken ter inzage

Met ingang van 1 september 2014 liggen gedurende een periode van zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan op de volgende plaatsen voor een ieder ter inzage.

De bronbestanden zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/C83B0987-0DE4-4587-B406-8615A5E0A9CD/

Op de site ruimtelijkeplannen.nl zijn de bestanden geplaatst, identificatienummers (IDN): NL.IMRO.0531.bp11Ambachtsezoom-2001 (ontwerpbestemmingsplan) en NL.IMRO.0531.ep11Ambachtsezoom-2001 (ontwerpexploitatieplan)

De pdf-bestanden staan op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder ik woon->ruimtelijke projecten> bestemmingsplannen in procedure.

De papieren versie ligt in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden en de bibliotheek aan de Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden.

Indienen zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Alleen belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen over het ontwerpexploitatieplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht. U dient aan te geven of de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan of beide.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vóór 22 september 2014 contact op te nemen met de behandelend ambtenaar mevrouw Van Boxel via nummer 078-7702613(niet op vrijdag) of de projectleider de heer Van Vendeloo 078-7702737.

27 augustus 2014

Naar boven