Logo Hilversum
Coördinatiebesluit en ontwerpbesluiten Scouting Heidepark op Anna’s Hoeve, Hilversum

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat de gemeenteraad op 11 december 2013 besloten heeft toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om de aangevraagde omgevingsvergunning voor een nieuw Scoutinggebouw op Anna’s Hoeve mogelijk te maken. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om het bestemmingsplan en de aangevraagde omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, afwijken bestemmingsplan en maken van een uitrit. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en afwijken bestemmingsplan. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat met ingang van 31 januari 2014 gedurende zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage te leggen:

Ontwerpbestemmingsplan Scouting Heidepark op Anna’s Hoeve

Op 11 december 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd met de verplaatsing van scouting Heidepark naar een locatie aan de Weg over Anna´s Hoeve. De realisatie van een nieuw gebouw voor de scouting en gebruik van het omliggende perceel voor scoutingactiviteiten past niet binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan Buitengebied uit 2013. Daarom is nu een nieuw (ontwerp-)bestemmingsplan opgesteld waarmee de verplaatsing van Scouting Heidepark naar de nieuwe locatie planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt.

Het plangebied is gelegen aan de Weg over Anna´s Hoeve, op de locatie van de voormalige uitspanning Anna´s Hoeve en wordt globaal begrensd door de Weg over Anna´s Hoeve, het fietspad naar Laren en de Liebergerweg. Naast dit terrein staat het huisje 'Anna's Hoeve' (de voormalige 'theeschenkerij').

Met het nieuwe bestemmingsplan Scouting Heidepark op Anna’s Hoeve wordt het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2013 voor dit plangebied herzien.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, afwijken bestemmingsplan en maken van een uitrit

Voor de realisatie van het nieuwe clubgebouw van Scouting Heidepark gesitueerd aan de Weg over Anna’s Hoeve is op 9 december 2013 een vergunning aangevraagd door Scouting Heidepark. De realisatie van het clubgebouw en het maken van een uitrit passen niet binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan. Een ontwerpbestemmingsplan om deze aanvraag mogelijk te maken is in voorbereiding. Er is een ontwerpbesluit omgevingsvergunning gemaakt om medewerking te verlenen aan de aanvraag. Dit ontwerpbesluit ligt ter inzage.

Inzage

Het coördinatiebesluit, het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen van 31 januari 2014 tot en met 13 maart 2014 ter visie in de Burgerleeskamer, Oude Enghweg 23. De Burgerleeskamer is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.01bp06wegannahoev3-on01

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze geven over het Ontwerpbestemmingsplan en over het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Zienswijzen die betrekking hebben op het Ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerp besluit omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Informatie

Voor het inwinnen van informatie of het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Ruighaver, telefoon 035 – 629 2898.

Naar boven